TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Delican’dan Karabağlar’a müjde

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar'da dönüşüm yapılması onayı verilen 540 hektarlık alanın 50 hektarının kamulaştırmasını yaparak, burada 4 bin konutluk bir projenin gerçekleştireceğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Delican’dan Karabağlar’a müjde

Bülent Delican, konutların yapımının 1,5 yıl içinde tamamlanacağını dile getirerek, “Onlar konuşur AK Parti yapar. 540 hektarlık alanda onaylanan dönüşüm alanında 37'si ruhsatlı. Bakanlık buranın 50 hektarının kamulaştırmasını satın alarak 120 trilyondan fazla para harcadı. Birinci etabın yapılmasıyla buraya 4 bin konut devlet eliyle yapılacak. Bir ay içinde kazma vurulacak. Bir buçuk yıl içerisinde büyük bölümü bitmiş olacak. 5 etap var. Birinci etapta 4 bin konut var. Geri kalan alanda devletle ya da müteaahhidle anlaşabilir. Yerinde dönüşüm yapacağız. Kimseyi yerinden etmeyeceğiz. O bölgenin çocukları yine o bölgede büyüyecek” şeklinde konuştu.

FUAR KADAR YEŞİL ALAN

Bölgenin yeni imar planlarını ve işlemler bittikten sonra ortaya çıkacak yeni yapıları da gösteren Delican, “Burada çağdaş ve halkımızın hak ettiği gibi bir yaşam başlıyor. Bölgede Kültürpark Fuar Alanı kadar büyük bir yeşil alan bölge parkı olarak yapılacak. Devletin eli ile çok önemli bir alan kazandırılacak. Yerinde dönüşüm esas alınacak. Vatandaşların görüşleri doğrultusunda yeni planlar geri kalan alanda yapılacak. Hak sahibi olamayan vatandaşların hakları da korunacaktır” dedi.

GELSİN İSPAT ETSİN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bakanlığın yasası için kullandığı “gasp yasası” sözlerine de göndermede bulunan Delican, “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın söylediği gibi ortada bir gasp yoktur. Devlet vatandaşın lehine işlemi yapmaktadır. Açıkça Kocaoğlu siyaset yapmaktadır. Devlet içinde devlet olmaz. Bir tane vatandaşımızın arazisi ve evi ile ilgili gasp yoktur. Gelsin ispat etsin. İspatlayamıyorlarsa üzerlerine düşenleri yapsınlar. Kendisinin uyguladığı yasa olan belediye yasası eski yasadır. Bunun için özel bir yasa çıkartıldı. Her ne hikmetse farklı bir yönteme girmiştir. Gelsin vatandaşla, hükümetle iş birliği yapsın. Bir an önce İzmir’i yaşanabilir bir kent haline getirelim. Daha önce uygulanan 2981 sayılı yasanın süresi doldu. Belediye tarafından verilen tapu tahsislerinin süresi bitti. Bakanlık, Torba yasa ile süreyi üç yıl uzattı. Bir an önce vatandaşımız bu sisteme katılarak kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlamalıdır” diye konuştu.

 KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR

Başkan Delican, “Kentin yüzde 65’i kaçak ve ortalaması 25 yaş üstünde. Allah korusun İzmir’de büyük deprem olduğunda kaçak yapılarda ciddi sorunlar yaşanabilir.  İzmir genelinde 313 bin binanın sağlıklı hale getirilmesi lazım” şeklinde konuştu.

YERİNDE DÖNÜŞÜM

Delican ile birlikte basın toplantısına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır ise, “Devlet planları vatandaş ve STK’larla birlikte yapacak. Vatandaş isterse kat karşılığı verecek, isterse satacak. Yerinde dönüşüm yapılacak”  ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.