TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu bir veda değil vefa kongresiydi

AK Parti'nin 1. Olağan Kongresi'nde genel başkan adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuşma yaptı

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 10:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu bir veda değil vefa kongresiydi

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

“Selam olsun. Selam olsun. Selam olsun. Ve Selam olsun, insana zamana ve mekana. Öncelikle insana selam olsun. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisine selam olsun.

Selam olsun bundan 92 yıl önce milletin istiklali için Kocatepe’den İzmir’e yürüyen Gazi Mustafa Kemal’e selam olsun.

BÜTÜN ŞÜHEDAYA SELAM OLSUN

Bütün şühedaya selam olsun. Ve mekana selam olsun. Bize vatan olarak emanet edilen bu aziz toprağa selam olsun. Yine bir ağustos günü zaman ve mekan bilinci ile bir milleti yeni bir ilhamla buluşturan AK Parti lideri ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun. Onunla birlikte yürüyüşe çıkan kuruculara selam olsun.

Bu tarihi anda bizimle birlikte olmak için dünyanın her bir köşesinden gelen dostlarımıza selam olsun. En büyük selamımız 10 Ağustos’ta şanlı bir zaferle bundan sonra bütün tarihimiz boyunca bu millet cumhurbaşkanını seçecek diyen vatandaşlarımıza selam olsun.

BU BİR VEDA DEĞİL VEFA KONGRESİDİR

Aslında bu girişle ben şunu anlatmak istedim. Ak parti konjektürel siyasi şartlarla çıkmış bir parti değildir, dönemsel bir parti değildir. AK Parti milletin ta kendisidir. Sayın cumhurbaşkanımız bir veda kongresinden bahsettiler ama bu bir veda değil vefa kongresidir. Sayın cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz.

Bir büyük yeni Türkiye yürüyüşünün arifesindeyiz. 12 yıllık birikimimiz var. İlelebet sürecek olan bu yürüyüşü bizden sonraki nesillere bırakmak için her türlü fedakarlığa hazırız. Sayın cumhurbaşkanımızın bu dönemde bu emaneti hakkıyla yerine getirdiğine şahitlik eder misiniz?

SON 12 YIL İÇİNDE BÜYÜK BİR İNŞA FAALİYETİ YAPTIK

Hiçbir güç bu saflara fitne sokamaya gücü yetmeyecektir. Yeni bir Türkiye arifesindeyiz. Son 12 yıl içinde büyük bir inşa faaliyeti yaptık. 1402 yılında 100 yaşında olan devletimiz büyük bir fetret devrine girdi. Fetretten çıkan düzenle İstanbul’un kapıları açıldı. 2002’de benzer bir fetret vardı. O zaman AK Parti yeni bir medeniyet için yürüdü. Yeni Türkiye’nin psikolojik temeli özgüvendir.

Ben Davos’ta cumhurbaşkanımızın başdanışmanı olarak yanındaydım. Sayın başbakanımız o konuşmada özgüvenimizin işaretini vermişti. İşte bir milletin ayağa kalktığının işareti budur. Bu öz güven bizde oldukça hiç kimse bu yürüyüşe dur diyemeyecek. Son 12 yılda kazanılan bu özgüveni yıkmaya çalıştılar. Dediler ki bunlar rüya görüyorlar. Doğru biz bir rüya görüyoruz. Yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz.

30 Mart seçimleri için miting meydanına çıkarken bir baba çocuğunu yanıma getirdi. Tanışmak istediğini söyledi. Çocuğa, çocuk büyü bize adam lazım dedim. Döndü o aradığınız adam benim dedi. Eğer o kardeşiniz aradığınız adam benim deme cesaretini gösterdiyse bunda milletin adamınım gösterdiği dirayet vardır.

MİLLETİN ADAMLARI TÜKENMEYECEK

Şimdi milletin adamı cumhurbaşkanlığı makamında, ama milletin adamları tükenmeyecek. Yeni Türkiye’nin ikinci alanı çözüm sürecidir. Eğer bir toplumda aidiyet bilinci zayıflamışsa, o devletin ayağa kalkması mümkün değildir.

AK Parti iktidarının en büyük başarısı bütün bir milleti tek bir yürek tek bir güç haline getirmesidir. Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bunun için gece gündüz çalışacağız. Terörü denediler, siyasal ırkçılığa yöneldiler. Buradan bir kez daha tekrar ediyoruz. Bizim olduğumuz Türkiye’de hiç kimse ötekileştirilemeyecek. Bizim için mezhebi bir tavır söz konusu değildir. Gayrimüslim vatandaşlarımda eşit şartlar altında olacaktır.” (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.