TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteci çocuklara eğlenceli etkinlik

Foça'da tarlalarda çalışan mültecilerin çocukları, Halkların Köprüsü Derneği'nin yapmış olduğu etkinlikler sayesinde, savaşın getirdiği umutsuz ruh halinden uzaklaştı

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mülteci çocuklara eğlenceli etkinlik

NEŞE YAVUZ

 

Suriye'deki savaştan en çok etkilenen çocuklar, evlerinden yüzlerce kilometre uzakta, dillerini bilmedikleri memleketlerde yaşama çalışıyor. İzmir'in Foça ilçesine tarımda çalışmak için gelen Suriyeli mültecilerin çocukları, aileleri tarlada iken zamanlarını köy evlerinin avlularında geçiriyor. Mültecilerin birçoğunun tarlalarda çalışmasından ötürü, çocuklara yaşlı mülteciler bakıyor. Memleketlerinden uzakta yaşayan çocuklar, hem eğitimlerinden hem de oyuncaklardan uzak. Mülteci çocuklar, Türkçe de bilmedikleri için köyün diğer çocukları ile zaman geçiremiyorlar.

 

Mülteci çocukların oyun ve eğitim sorununu tespit eden Halkların  Köprüsü Derneği üyeleri, Foça'daki çocuklar için etkinlik düzenledi. Köy kahvesinde gerçekleşen etkinliğe yuva öğretmeni ve çok sayıda dernek gönüllüsü katılırken çocuklara oyunlar oynatıldı. Öte yandan Halkların Köprüsü Derneği’nin Foça’da bir yuva yapmak istediği de öğrenildi. Bu yuva sayesinde çocuklar, aileleri çalışırken güvenli bir yerde bulunacak.

 

TEMEL HİZMET OLACAK

 

Etkinlik sonrası Halkların Köprüsü Derneği Yöneticisi Alpay Tekin gazetemize konuşarak etkinliği yapma gerekçelerini anlattı. Çocuklara yuva ve okul eksiğinin olduğuna dikkat çeken Tekin şunları söyledi: “Ne mutlu bizlere ki bir gün de olsa yuvanın nasıl bir şey olduğunu o çoçuklar gördü, yaşadı. Savaşın getirdiği karamsar ruh halinden anlıkta olsa kurtuldular. Bilgi birikimimiz belli bir noktaya gelince ve yeterli desteği sağlayınca, buradaki Kobani’li çoçuklar öznesi ile hareket ederek, gelecekte Gerenköy’e gelecek mevsimlik işçilerin çoçuklarına gündüz bakım hizmeti verecek bir yuva kazandırmayı istiyoruz. Bu güzel örneği eğer hayata geçirebilirsek, daha sonra bu uygulamanın ülkemizdeki mevsimlik işçilere sunulan temel bir hizmet olması için çalışacağız.”

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.