TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayındır, barajına kavuşacak

İzmir'in Bayındır ilçesinde Ergenli Barajı’nın temelini atan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, “Milliyetçilik lafla olmuyor, millete hizmetle oluyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayındır, barajına kavuşacak

Onurhan ALPAGUT - Temel atma töreninde Prof.Dr. Veysel  Eroğlu’na İzmir Valisi Mustafa Toprak ve pek çok siyasi eşlik etti. Tören öncesi açılışı gerçekleşen barajların kapsamlı videosu Bayındır halkı ve katılımcılara sunuldu. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam eden törende Eroğlu açılış öncesi bir konuşma gerçekleştirdi.

 “Her gelişte benden hem gölet hem baraj istiyorsunuz. Benimde sizlere hem gönlüm hem elim açık neredeyse her gelişimizde bir barajın temelini atıyoruz ya da açılışını yapıyoruz” diyen Eroğlu, “Bugün de 60 yıldır beklenen ve her hükümetin biz yapacağız dediği Ergenli Barajı’nın temelini atıyoruz, açılış tarih ve saatini de ilan edeceğiz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Farkımız bu işte bazıları konuşur biz yaparız. Bazıları laf üretir biz hizmet üretiriz. Sayın Cumhurbaşkanımız Cuma günü İzmir’e teşrif edecek. Dev bir merasimle 626 tesisin açılışını yapacak. Bu tesislerin maliyeti 769 milyon TL. İzmir, İzmir olalı böyle bir yatırım gördü mü? Bir seferde bu kadar tesisin açıldığı bir yatırım görüldü mü? Bir bakan tarafından dev barajların dere ıslahlarının temelinin atıldığı görüldü mü? Bizimle beraber İzmirliler bunu görüyor. Bizden önce Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşu olan DSİ 3,5 yılda 9 tesisi hizmete açıyordu, yani yılda sadece 3 tesisi açarken o zamanın parasıyla 8 katrilyon harcamış. Bende gurur duyasınız diye söylüyorum içinizden biri olarak aynı kurumla aynı çalışanlarla her yıl 350 tesisi tamamlayıp aziz milletimizin hizmetine sunuyoruz işte milliyetçilik bu. Milliyetçilik lafla olmuyor millete hizmet etmekle oluyor” ifadelerini kullandı.

“İBRET ALACAĞIZ”

2002 yılı öncesini vatandaşların hatırlaması gerektiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Şöyle bir hatırlayın paranın yanında 6 sıfır olduğu günleri unuttunuz. Bu utancı dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız ortadan kaldırdı paradan 6 sıfırı atıverdi. Pasaportumuza itibar geldi. IMF’den dolayı başımız eğikti. 23.5 milyar dolar borcu ödeyerek başımız dik olarak hükümetimiz bu borcu ödedi. Bizden önce 22 banka batırılmıştı. Batık banka borçlarını vatandaşlarımıza olan 50 milyar dolar parayı biz ödedik. Bunları unutmayacağız tarih tekerrürden ibarettir, bunlardan ibret alacağız” dedi. Küçükmenderes Ovası’nın çok münbit topraklara sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  “Bölgeye biz gelene kadar hiçbir çivi çakılmamış. 13 tane baraj ve göletle küçük menderes havzasının tamamını sulama tesisleriyle sulayacağız. İşte heyecan bu, bayrak sevgisi bu, millet sevgisi bu. Biz İzmir’deki bütün barajları yapacağız. Yapacağımız tesislerle İzmir’de 750 bin dekar araziyi sulayacağız. Su olamadan ürün olmak mümkün değil, su olunca yılda 3 kez mahsul alınıyor. Dekar başına çiftçimizin cebine bin-bin 500 TL fazla para giriyor. İzmir’i dünyaya gıda üreten ve ihraç eden bir üs haline getireceğiz” diye konuştu

“HEM BORÇ ÖDEDİK HEM TESİSLERİ YAPTIK”

“Dünyada bakanlar içinde en çok tesisi açıp milletin hizmetine sunan varsa o da benim” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Hem borç ödedik hem de bu tesisleri yaptık. Bu tesislerin hepsini yerli müteahhit yerli firma ve yerli malzemeyle yaptık. Türkler inşaat sektöründe dünyada Çin’den sonra ikinci sırada. Ormanları halkımız için kullanacağız 1.5 milyon deliceyi aşılayıp vatandaşımıza dağıtacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindekiler Ergenli Barajı’nın temelini attılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.