TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’da kentsel dönüşüm

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlarını onayladığı Karabağlar Cennetçeşme’deki kentsel dönüşüm bölgesini ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar’da kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Karabağlar Cennetçeşme’de bulunan 540 hektarlık alanın kentsel dönüşüm planlarını onaylamasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican bölgede yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Delican, beş çocuklu Uç ailesinin sofrasına misafir oldu.  Bakanlığın, planlarını onaylayarak askıya çıkardığı bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları ile büyük değişim yaşanacağını söyleyen Delican, ilk etap olan 108 hektarlık alanda 4 bin konutun İller Bankası A.Ş tarafından kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

“ARTIK SORUN KALMADI”

Delican şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kısa zamanda büyük yol kat edilecek projeyi onayladı. Arazilerin kamulaştırılması için 120 milyon TL ödeme yapıldı. İLBANK vasıtasıyla buraya 1 milyar TL’lik yatırım yapılacak. Yeşil alanı, sosyal yaşam alanı, okul ve resmi tesislerin de bulunacağı alandaki çalışmaların bir ay içinde başlayacak. Göç ile gelen vatandaşlarımız hayatlarını sürdürmek için kentin belli yerlerine yerleşmişler . Bu bölge de plansız ve gecekondunun olduğu yerlerin başında geliyor. İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesinde artık sorun kalmamıştır. Geriye kalan alanların planları STK’lar ve bölgede yaşayan vatandaşlarla birlikte yapılacak. Biz, kesinlikle yerinde dönüşümden yanayız. Kimse yaşadığı alandan, çocuklarını büyüttüğü ortamdan ayrılmayacak. Bulundukları yerlerde daha iyi yaşam koşullarına sahip olacaklar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iki yıl önce kentin birçok yerinde kentsel dönüşüm yetkisi verildi. Ne yazık ki Bayraklı, Karşıyaka, Konak, Torbalı ve Bayındır gibi yerlerde bir çivi bile çakılmadı. Seçim öncesinde kentsel dönüşüm gibi doğrudan vatandaşlarımızı ilgilendiren konuda siyaset yapılmasına izin vermeyeceğiz. Sayın Kocaoğlu, kentsel dönüşüm yapılacak bölgeleri ziyaret ederek bakanlığın kullandığı yasayı ‘gasp yasası’ olarak nitelendiriyor. Bu tamamen kara propagandadır.” (HABER MERKEZİ)

“BOŞ ALANLARDA YAPILAN ÇALIŞMALAR DÖNÜŞÜM DEĞİLDİR”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak belirlenen 540 hektarlık alanın 1.etap imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığına yönelik AK Parti tarafından yapılan açıklamaları değerlendirdi. Başkan Selvitopu böyle bir planın kendilerine intikal etmediğini belirterek, kentsel dönüşümün siyasete alet edilmeyecek kadar ciddi bir konu olduğunu söyledi. Selvitopu ayrıca, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.