TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

URLA BELEDİYESİ’NDEN “TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİK” TOPLANTISI

Urla’da kooperatifçiliğin gelişmesi, üreticilerin güçlenmesi ve kırsal istihdamın artmasını sağlamak için düzenlenen “Tarımsal Kooperatifçilik” toplantısı Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 08:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
URLA BELEDİYESİ’NDEN “TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİK” TOPLANTISI

Urla’da kooperatifçiliğin gelişmesi, üreticilerin güçlenmesi ve kırsal istihdamın artmasını sağlamak için düzenlenen “Tarımsal Kooperatifçilik” toplantısı Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Yarımadada kooperatifçiliği örgütlenerek en üst seviyeye taşımak adına neler yapılacağının konuşulduğu toplantıya; Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başkan Danışmanı Belgin Hoşsu’nun yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Şen, Köy Kooperatifi Tarım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Köy Kooperatifi İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, SS Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever ve muhtarlar katıldı.

HEP BİRLİKTE URLAMIZI AYDINLATACAĞIZ

Çiftçilerin üretimden para kazanmaları adına iyi tarım uygulamalarını geliştirecek eğitim programları düzenlediklerini vurgulayan Başkan Uyar; “Tarıma destek olalım. Çiftçi tarlasını satmasın. Her yer evlerle dolmasın. Çiftçilerimiz üretiminden para kazansın. Urla hepimizin hep beraber el ele vererek hep birlikte Urlamızı aydınlatacağız” diye konuştu.

Türkiye’de kooperatifçiliğin gelişmemesinin nedeninin rutin bir eğilimin olmamasından dolayı kaynaklandığını dile getiren Akbulut;  “Ürettiğimiz topraklara daha çok sahiplenirsek üreticilerimizin ekmek kapısı açılacak. Köyde kalmak şehirlerin de yükünü azaltacaktır. El ele vererek kooperatifleşerek ve örgütlenerek köylerimizin gelişeceğine inanıyorum” dedi.

Kooperatifçilik nedir sunumunu gerçekleştiren Kaymakçı, kooperatifçiliği destekleyen Urla Belediyesine teşekkür etti. Kooperatifçiliğin en önemli amacının katma değer sağlayarak artı değerin çiftçide kalmasını sağlamak olduğunu dile getiren Kaymakçı, örgütlenerek tarıma yönelik yatırımların fazlalaşacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.