TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAMPİYON PINAR KARŞIYA

Pınar Karşıyaka, Türkiye Basketbol Ligi Play-off final serisi 5. maçında Anadolu Efes’i 85-71 mağlup ederek, seride durumu 4-1’e getirdi ve 2014-2015 sezonunun şampiyonu oldu  

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2015 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ŞAMPİYON PINAR KARŞIYA

Türkiye Basketbol Ligi’nin (TBL) 2014-2015 sezonunun şampiyonu Pınar Karşıyaka oldu. Normal sezonu 4. sırada tamamlayan İzmir ekibi, Play-off müsabakaları çeyrek final mücadelesinde Banvit ile eşleşti. Rakibini 87-79 ve 70-66 ve 90-79’luk skorlarla mağlup eden Karşıyaka, yarı final karşılaşmasında normal sezonu zirvede tamamlayan Fenerbahçe Ülker’in rakibi oldu. Sarı-lacivertli ekibi 3-1’lik seri ile eleyen İzmir temsilcisi, finalde Anadolu Efes ile eşleşti.

28 YIL ARADAN SONRA ŞAMPİYON

İstanbul’da oynanan ilk karşılaşmada Anadolu Efes, rakibini 95-92 mağlup ederek, seride 1-0 öne geçti. İkinci mücadelede ise Anadolu Efes’i tek sayı farkla mağlup etmeyi başaran Karşıyaka, durumu eşitledi. İzmir ekibi, sahasında oynadığı 3. ve 4. müsabakalarda ise rakibine şans vermedi. Seriyi 3-1’e taşıyan Ufuk Sarıca’nın öğrencileri, Abdi İpekçi Arena’da oynanan serisinin 5. maçında Efes’i 85-71 mağlup ederek 28 yıl aradan sonra şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Pınar Karşıyakalı oyuncular ve taraftarlar büyük coşku yaşadı. Karşılaşma boyunca takımlarına büyük destek veren Karşıyakalı taraftarlar, son düdüğün ardından ‘şampiyon’ tezahüratları ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nu inletti.

ŞAMPİYON PINAR KARŞIYAKA KUPASINI ALDI

Pınar Karşıyaka, mücadelenin ardından kupasını aldı. Şampiyonluk kupası 15 yıl sonra Anadolu'ya gitti. 1999-2000 sezonunda TOFAŞ'ın kazandığı şampiyonluktan beri kupa İstanbul takımlarındaydı. İzmir ekibi Pınar Karşıyaka 15 yıl sonra kupayı İstanbul dışına çıkardı.

İZMİR’DE BÜYÜK SEVİNÇ

Pınar Karşıyaka’nın 28 yıl aradan gelen şampiyonluğu İzmir’de bayram havası estirdi ve binlerce taraftarı sokağa döktü. Binlerin katıldığı kutlamalarda Karşıyaka İskele Meydanı trafiğe kapatılırken gelen arabalar ise taraftarlarca durdurularak sevinç gösterisinde bulunuldu. Bir kaç taraftarın belediye arabalarının üstüne çıkarak sevinç gösterisinde bulunması tepkilere neden oldu. Yedisinden yetmişine her taraftarın geldiği kutlamalar renkli gösterilere sahne olurken yaşanan izdihamdan ise baygınlık geçirenler oldu. Gece boyunca devam eden kutlamalarda ise en büyük ilgiyi, Karşıyaka’nın renkleri ile ışıklandırılan küçük UFO oldu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TEBRİK ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu olan Pınar Karşıyaka’yı kutladı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pınar Karşıyaka Basketbol Kulübü Başkanı Ali Erten’i telefonla arayarak tebrik etti.

ŞAMPİYONLUK KUPASI İZMİR'DE

2014-2015 sezonunda Türkiye Basketbol Liginde 28 yıl aradan sonra şampiyonluğa uzanan Pınar Karşıyaka Basketbol Takımının oyuncuları dün saat 03.30 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na vardı. Saatlerce takımın gelmesini bekleyen yüzlerce taraftar, bir dakika olsun tezahüratı kesmedi. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda davul-zurna eşliğinde halay çekildi oyunlar oynandı. Kendilerini karşılamaya gelen taraftarlarını üzmeyerek havaalanında kupa ile taraftar ile buluşan Pınar Karşıyaka, ardından Karşıyaka’nın yolunu tuttu. Sabah saatlerine kadar süren eğlencenin ardından taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.