TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD’ten Korkunç İnfaz

Terör Örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristleri iki yıl önce Suriye'de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley'nin başının kesilerek öldürüldüğünü gösteren bir video yayımladı

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
IŞİD’ten Korkunç İnfaz

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) 2012 yılında Suriye’de kaçırılan ABD’li gazeteci James Foley’in infaz edilme görüntüsünü yayınladı.

 “Amerika’ya mesaj” adıyla yayınlanan görüntüde ilk olarak gazeteci James Foley’in IŞİD’in mesajını okudu. Foley mesajda Irak’a yapılan saldırıdan ve öldürülmesinin sebebinin ABD hükümeti olduğundan söz etti.

Foley daha sonra, “Keşke daha fazla zamanım olsaydı. Keşke ailemi son bir kez daha görebilmek için bir umudum olsaydı” dedi.

Foley’in açıklamalarının ardından konuşan yüzü maskeli IŞİD militanı Foley’in öldürülmesinin ABD’nin Irak’a düzenlediği saldırılara misilleme olduğunu belirtti. Militan ayrıca, “Obama, hilafet altında yaşamak isteyen Müslümanların haklarını inkar edecek olursan bunun sonucunda insanlarının kanı dökülür” dedi.

 Açıklama sonrasında IŞİD militanı elindeki bıçakla Foley’in kafasını kesti. İnfaz görüntüsünün ardından bir kez daha kamerada görünen IŞİD militanı bir başka ABD’li gazeteci Steven Joel Soltoff’u göstererek, “Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı” dedi. Videonun yayınlanması sonrası Beyaz Saray, “Eğer video gerçekse, dehşete düştük” dedi.

Öldürülen ABD’li gazeteci James Foley, 2012 yılında Suriye’de bir internet kafede bulunduğu sırada kaçırılmıştı. Ortadoğu muhabirliği yapan Foley, başta AFP olmak üzere birçok ajans için haberler yapıyordu. (İHA/DİYARBAKIR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.