TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı yaşamın sırrı olumlu düşünce

Agora AVM’nin düzenlediği geleneksel Agora Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu kişisel gelişim uzmanı İkbal Kaya oldu

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıklı yaşamın sırrı olumlu düşünce

Agora AVM’nin düzenlediği geleneksel Agora Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu kişisel gelişim uzmanı İkbal Kaya oldu.

“Olumlu düşüncenin ruhsal, fiziksel ve duygusal şifası” ana temalı bir söyleşi gerçekleştiren Kaya’yı, Agora AVM İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan’ın da aralarında yer aldığı kalabalık bir topluluk izledi.

Fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklarımızın altında zihinsel ve duygusal sıkıntıların altında, bastırdığımız duygu ve düşüncelerin yattığını söyleyen İkbal Kaya, “Bedenimiz, düşünce, duygu ve inançlarımızın bir aynasıdır. Hastalık denen şeyin yaratıcısı bizleriz” dedi.

BEDENİNİZ AYNADIR

Çocukluğumuzdan itibaren oluşturduğumuz düşünce kalıplarının yaşamımızın niteliğini belirlediğini vurgulayan Kaya, “Düşünce kalıplarımız önce ailede, daha sonra eğitimde ve toplumda şekil bulur. Zihnimizde ürettiğimiz düşünceler yaşam sürecimizde bizi mutlu edebildiği gibi son derece mutsuz da edebilir. Yani zihnimizde ne varsa hayatımızda da o vardır” diye konuştu.

Kişilerin olumlu ve olumsuz yanlarını görerek bunları olduğu gibi kabul ettiğini ve olayların gelişmesindeki etkisinin de farkına varırsa, hastalığa davetiye çıkaran düşünce kalıplarını fark etmiş olacağının altını çizen kişisel gelişim uzmanı İkbal Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Bu farkındalık da mevcut sorunlarımızın büyük bir kısmını çözümlemeye başladığımızı gösterir. Bilinçaltımızdan olumsuz düşünce kalıplarını çıkarıp yerine, olumlu düşünce kalıplarını ektiğimizde sağlıklı, mutlu, huzurlu, sevgi dolu ve bolluk - bereket içinde bir hayat bizimle olur. Seçim bizimdir. Değişimin gücü bizim elimizdedir.”

Etkinliğin sonunda katılımcılar hep birlikte meditasyon yaptı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.