TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ne Sünni kazanıyor ne de Şii”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “O terör örgütünün içerisinde yer alanların, o terör örgütüne sempati duyanların, kol kanat gerenlerin Allah aşkına hiç aklı yok mu?” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 09:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ne Sünni kazanıyor ne de Şii”

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 5’inci defa muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Hedefimiz, 50 bin muhtarımızla bir araya gelme sürecini devam ettirmek” diye konuştu.

“NİCE NEVRUZ’U, NİCE İLKBAHARI HÜZÜNLÜ YAŞADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Baharın, özellikle de Suriye’de, Filistin’de, Irak’da, Afganistan’da, Yemen’de diğer tüm çatışma alanlarında barışa kapı aralaması en büyük temennimiz. Bu coğrafyanın ülkeleri olarak maalesef nice Nevruz’u, nice ilkbaharı hüzünlü yaşadık. Acılar içinde idrak ettik. Birinci dünya savaşının ardından coğrafyamızda hiçbir baharı ağız tadıyla teneffüs edemedik. Bu coğrafyanın zenginliklerine göz dikenler, ne yazık ki bu coğrafyada istikrar istemiyorlar. Barış istemiyorlar, dayanışma istemiyorlar, bu coğrafya da ne kadar kan akarsa o kadar petrol elde edeceklerini, o kadar güç devşireceklerini egemen güçler çok iyi biliyor ve daha fazla kan akması içinde ellerinden geleni yapıyorlar” ifadelerinde bulundu.

“SİLAHLARIN GÖLGESİNDE BARIŞ OLMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur” sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan, çözüm sürecinin kendisinin liderliğinde başladığını, bu konuda konuşmanın, tekliflerde bulunmanın hakkı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlara hitap eden Erdoğan, “Ben ‘Kürt sorunu yoktur’ dediğimde, bunu son derece art niyetli şekilde başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Oysa benim söylediğim son derece açıktır. Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır. Bu nüans son derece önemlidir. Türkiye’de yaşayan etnik grupların sorunları vardır. Sanki bu ülkede Kürt sorunundan başka bir sorun yok. Artık Kürt sorunu kavramını kullanmak Kürt kardeşlerimize haksızlıktır. Bu ayrımcılıktır” dedi.

Erdoğan, “önce silahı bırakacaksın” diye seslenerek, “Bu ülkede siyaset yapmak istiyorlarsa önce silahların gölgesinden kurtulacaklar. Silahların gölgesinde barış olmaz” ifadelerini kullandı.

“KEYİFLERİ BİLİR”

“Silah bırakmazlarsa keyifleri bilir” diyen Cumhurbaşkanı, o takdirde süreci milletle siyaset zemininde kendilerinin götüreceğini açıkladı. Örgütün siyasal uzantılarının verdiği sözleri tutmadığını, ikiyüzlü davrandığını savunan Cumhurbaşkanı, “Süre onlara rağmen bugünlere geldi” diye konuştu.

“MESELESİ KOLTUK OLANLAR…”

“Meselesi koltuk onlar bizi anlayamadı, anlayamaz” diyen Erdoğan, çözüm sürecinin kendisinin liderliğinde başladığını, bu konuda konuşmanın, tekliflerde bulunmanın hakkı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, ‘oturan bir cumhurbaşkanı olmayacağını’ seçimden önce açıkladı, kendisini halkın bu şartlarda seçtiğini de ekledi.

“AKILLARI YOK MU?”

Türkiye’nin ve coğrafyanın karşı karşıya olduğu sorunları sadece dış güçlere, sadece harici mihraklara bağlamak gibi bir kolaycılığın içine girmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sünnilerle, Şiilerin birbiri ile çatışması, dışarıdan birilerine fayda sağlıyor. Bize değil, kardeşlerim soruyorum; Sünnilerin aklı yok mu? Şiilerin aklı yok mu? Bir takım terör örgütlerinin vahşice barbarca, insanlık dışı saldırıları o terör örgütlerine değil, onları kukla gibi oynatanlara büyük fayda sağlıyor. Ama o terör örgütünün içerisinde yer alanların, o terör örgütüne sempati duyanların, kol kanat gerenlerin Allah aşkına hiç aklı yok mu? Kuran-ı Kerim’de defalarca Rabbimiz bizi uyarıyor. Hiç akıl etmez misiniz? Tefekkür, tezekkür etmez misiniz? İşte akıl edilmediği için için Şii ya da Sünni üzerine bombaları bağlayıp, bir camiye girip ibadet eden Müslümanları barbarca katledebiliyor. İşte Yemen’de olanları duyuyorsunuz dimi? Akış edilmediği için 350 bin insanın katili sırf mensubu olduğu mezhep nedeniyle hoş görülebiliyor. Katliamları, zulmü, vahşeti, barbarlığı maalesef destek görebiliyor. İnanın ne Sünni kazanıyor ne de Şii. İnanın ne Türk kazanıyor ne de Kürt, Arap kazanıyor. Her zaman kaybeden biz, Müslüman. Kazanan ise bizim kardeşlerimizi böyle birbiri ile çatıştıranlar oluyor. İşte onu akıl etmek durumundayız” dedi. (İHA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.