TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gulu gulu dansı yapıyorlar”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,Hükümet ile HDP arasındaki görüşmeyi Merhum Erbakan’ın sözüyle eleştirdi. Vural, “Bir taraftan birbirlerini eleştiriyormuş gibi davranıyorlar diğer taraftan ortak metin açıklıyorlar. AKP ile PKK ve HDP gulu gulu dansı yapıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Gulu gulu dansı yapıyorlar”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Bülent Arınç ile HDP Eş Başkanı arasındaki  tartışmanın göstermelik olduğunu söyledi. Vural  “10 maddelik açıklamayı imzalayanların şimdi kalkıp ağız dalaşına girmesi komedi. İçeride tango yapıyorlar, dışarıda gulu gulu dansı. AKP, HDP ve terör örgütü bölücü tiyatrosu sahneleniyor. Algı yönetimi sergileniyor. Türkiye milleti, devleti, Cumhuriyeti ve egemenliği hedef alınıyor. Bu üçü de aynı üst aklın ürünleridir. Üçü de ABD, İsrail ekseninde faaliyet gösteren ve onun siyasi amaçları doğrultusunda hareket eden aktörlerdir” diye konuştu.

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR

Dolmabahçe'de açıklanan 10 maddelik metnin terör örgütü ve KCK'nın yol haritası olduğunu ifade eden Vural, hükümetin bu yol haritasını kabul ettiğini söyledi. Hükümetin terör örgütü tarafından verilen ev ödevini kabul ederek, yerine getirme gayretine gireceğini açıkladığını savunan Vural, “10 maddelik açıklamayı imzalayanların şimdi kalkıp ağız dalaşına girmesi komedi. Milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Milletin ciğerinin size teslim edilmesini istiyorsunuz. Kediye ciğer teslim edilmez. Milleti bölmek, ayrıştırmak istiyorsunuz, PKK-KCK devleti kurmak istiyorsunuz. İçeride tango yapıyorlar, dışarıda gulu gulu dansı. Artık iş bitmiş, birbirinizi bağlamışsınız. PKK'ya devlet verme, terörist başını serbest bırakma ve başkanlığı alarak anayasa yapmayla ilgili al-ver süreci. Ver başkanlığı, al özerkliği. Söz dalaşı göstermeliktir. PKK'nın taleplerini yerine getirme konusunda, terörist başına kimin daha yakın olduğunu ifade etmek için iki aşkın, iki tarafın aşık olduklarına yaptıkları serenattan öteye anlam taşımıyor. AKP de HDP de kılavuzları terörist başına aşkını ilan ediyorlar” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 10 emrini savunduğunu ifade eden Vural, şunları söyledi: “PKK ile kamu düzenini görüşüyor, vatanı görüşüyor. Milleti etnik kimliklerine göre ayırmak isteyenlerle milleti görüşüyor. Bunlardan rahatsız olmuyorsan bu milleti nasıl temsil ediyorsun? Adama sorarlar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı mısın, PKK eş başkanı mısın? Bu ihanet maddelerinden rahatsız olmayanlar milletin, devletin, cumhuriyetin, özgürlüğün ve Türk milli kimliğinin düşmanıdırlar. Bu mutabakattan rahatsız olmayan PKK'lılardır, bölücülerdir, Kürtleri öldürenlerdir, Kürtleri ayırmak isteyenlerdir, Kürdistan'ı kurmak isteyenlerdir, İsrail'dir, ABD'dir. Bugün aynı eksene gelmiştir Davutoğlu.”

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın "Anayasa'yı tanımıyorum" demesinin tesadüf olmadığını dile getiren Vural, “Hukuk devletini tanımayanların sarayın üstünlüğünü ve vesayetini kabul ettiğini” söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten cumhuriyet savcılarına soruşturma ve kovuşturma izni verilmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Türkiye'de artık hakim ve savcıların soruşturma yapma özgürlüğü yoktur. Bu, hukuk devletine, bağımsız ve tarafsız yargıya siyasi amaçlı tehdittir” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.