TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vural: Herkes aklını başına alsın

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt sorunu yok açıklamasını tutarsızlık olarak değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vural: Herkes aklını başına alsın

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Oktay Vural Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Dolmabahçe mutabakatını anımsatarak, Erdoğan’ın Kürt sorunu yok açıklamasını, “AKP, PKK, HDP koalisyonunu gözden kaçırmak için yapılmış bir açıklama" olarak değerlendirdi.

Türkiye'yi 13 yıldır yöneten ve Kürt sorununu çözmek iddiasıyla çözüm sürecini başlatanların, dün ise "Ne Kürt sorunu ya" dediğini ifade eden Vural, bu yaklaşımın milleti bölmeye çalışan girişimlerin üzerine örtmeye yönelik bir taktik adım, siyasi manevra olduğunu ileri sürdü.

İktidarın siyasal Kürtçülük yaptığını da öne süren Vural, "Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını defalarca söyledik. Bütün bunları söylediğimiz zaman MHP'ye yönelik 'Gerçekler böyle söylemiyorlar' diyerek, MHP'nin bu siyasi duruşunu göz ardı edenler, Türkiye'de bir Kürt sorunu yoktur, bölücü PKK sorunu vardır. Bölücülük sorunu vardır. Terörün bitmesi için de tek yol PKK terör örgütünün silahı bırakmasıdır. Terör örgütüyle müzakere edilecek ne bir vatanımız, ne bir milletimiz, ne bir cumhuriyetimiz ne de bir milli kimliğimiz vardır. Herkes aklını başına alsın” dedi.

Vural, bir gazetecinin, “İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin sorusu üzerine Komisyonda da görüş ve düşüncelerini paylaşmaya devam edeceklerini, iktidarın nasıl bir yol izleyeceğini de komisyonda göreceklerini söyledi. Vural, Genel Kurul'da kabul edilmiş maddelerin de komisyona çekilerek, kanun metninden çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.