TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zübeyde Hanım kabri başında anıldı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, Anneler Günü'nde Karşıyaka’da kabri başında düzenlenen törenle anıldı

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 06:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zübeyde Hanım kabri başında anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Anneler Günü dolayısıyla Karşıyaka’da anıt mezarı başında duygusal bir törenle anıldı. Törene çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş katıldı. Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, törene katılan isimler arasındaydı. Öncelikle Zübeyde Hanım'ın mezarına çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

EN BÜYÜK ANNE

Türk Anneler Birliği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı, yaptığı duygusal konuşmasında Zübeyde Hanım'ın en büyük anne olduğunu dile getirerek, " Zübeyde ana doğurduğu evladını adım adım izleyerek Kurtuluş Savaşı'nda destek olmak için oğlunun yanında yer almıştı. Dünyanın hiçbir milletinde böylesine yüce bir devlet adamı yoktur. Zaman zaman Türkiyemizi kıskananlar bizleri birbirimizden koparmak, çatışmalara sürüklemek sevdasına kapılmaktadırlar ama asla bunda başarılı olamayacaklar. 78 milyon evladımızı biz analar dünyaya getirdik, bizleri idare eden evlatlarımıza, devletimize, ordumuza, güvenlik güçlerimize ve özellikle gençlerimize inanıyor yüreğimizle güveniyoruz" dedi.

ACI GERÇEKLER

Başkan Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Ben de sevgi sözcükleriyle bezenmiş cümleler kurup duygu yüklü bir konuşma yapmak isterdim. Ama ülkemizin ve kültürel coğrafyamızın acı gerçeklerini göz ardı etmeden pembe tablolar çizmeyi de çok doğru bulmuyorum. Elbette doğanın kadına lütfettiği en yüce makam olan anneliğin hazzını doyasıya yaşayacağız. Peki doğanın kendi kanunlarıyla verdiği o yüksek makamdan insan eliyle alaşağı edilmeye çalışılan kadının gerçeğini göz ardı mı edeceğiz. Namus, töre ve kıskançlık gibi çeşitli bahanelerle katledilen kadınlarımızı bir kez daha hatırlamak zorundayız. Bugün Türkiye'de okuma yazma bilmeyen her 10 kişiden 8'ini kadınların oluşturduğunu, okuma yazma bilen fakat bir okul bitirmeyen kadın sayısının ise 14 milyona yaklaştığını, 1990 yılında kadıların işgücüne katılma oranının yüzde 34 iken bugün yüzde 28'e gerilediğini unutmayacağız elbette" dedi.

700 SPORCU KATILDI

Ardından Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Zübeyde Hanım Koşusu gerçekleşti. 7’den 70’e 700 sporcunun katıldığı yarış, Anayasa Meydanı’ndan başlayarak, Girne ve Atatürk Caddesi üzerinden devam etti ve Zübeyde Hanım’ın Alaybey’deki Anıt Mezarı’nda son buldu. Katılımcılara katılım belgesi verildi. Dereceye girenlere madalya takdim edildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı konuşmada, “Karşıyaka bir spor kenti ve böylesi anlamlı etkinlikleri gerçekleştirmek bizlere mutluluk veriyor. Bugün tam anlamıyla 7’den 77’ye herkes aileleriyle birlikte burada. Koşumuza 700 kişinin katılması son derece anlamlı ve bizlerin spora olan tutkusunu açıklamak adına çok önemli. Belediye Başkanı olarak söz veriyorum ki; var olanları yıkanlara rağmen, modern bir koşu pistini ilçemize kazandıracağız” dedi. (DHA/HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.