TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAREV’den örnek davranış

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nda düzenlenen programda, ebediyete intikal etmiş kurucular, genel başkanlar ile vakfa emeği geçmiş diğer mensuplar anıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MAREV’den örnek davranış

MÜSLÜM AKTÜRK/İSTANBUL

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV), vakfa emeği geçip de hayatta olmayanların yad edildiği bir etkinlik düzenledi.

MAREV’in Ataşehir’deki genel merkezinde düzenlenen programın sunumunu yapan MAREV Yönetim Kurulu Üyesi Baran Seyhan, Müslüman, Hristiyan ayrımı yapmadan herkese kucak açtıklarını belirterek, “Bizim buradaki huzurlu, hoşgörülü birlikteliğimizin bütün dünyaya yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu da, 130 kurucu üyeden 31’inin vefat ettiğini belirterek, “Vakfımızın kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri vesilesi ile ebediyete intikal etmiş değerli kurucularımız, başkanlarımız ve Vakfımıza emeği geçen mensuplarımız ile bağışçılarımızı anmak üzere sizlerle birlikte olmak istedik. Teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız, hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi. Vakfın bugünlere kolay gelmediğini anlatan Tahincioğlu, şöyle devam etti: “Hatırlanacağı gibi 1990 yılında kurulurken Mecidiyeköy’de mütevazı bir apartman dairesinde faaliyetine başlamış, bugün aramızda bulunmayan ve minnetle andığımız kurucularımız ve yöneticilerimizin de içlerinde bulunduğu mensuplarımız ve dostlarımız sayesinde bugünlere gelmiştir. 25 yıl içinde vakfımız tanınır, bilinir ve vizyon sahibi bir konuma geldiyse bu, hepimizin gayretiyle olmuştur. Bu gayretimizin bundan sonra da devam edeceği ümidiyle sözlerime son verirken ebediyete intikal etmiş tüm mensuplarımızı rahmetle anar, geride bıraktıkları aile mensuplarının vakıfla ilgilerinin devamını dilerken, hepinize saygılar sunarım.”

DUYGULU ANLAR

Tahincioğlu’nun konuşmasından sonra Baran Seyhan’ın hazırladığı ve vefat edenlerin yer aldığı slayt gösterisi, toplantının düzenlendiği İbrahim Özlen Salonu’nda duygulu anların yaşanmasına yol açtı. MAREV Yönetmenler Kurulu Başkanı Haluk Eldem’in oldukça hüzünlendiği gözlerden kaçmadı.

Daha sonra kürsüye gelen Haluk Eldem, vakfa emeği geçen ancak bugün hayatta olmayan MAREV mensuplarını rahmetle andı. Onlarla güzel anılar yaşadığını vurgulayan Eldem, şunları söyledi: “Kurucu başkanımız, vakfımızın gerçek sahibi Bedii Ensari tam 24 yılını vakfa verdi... Fikret Öztekin vakfın üzerine titrerdi… Yakup Tahincioğlu kısa süre de olsa önemli hizmette bulundu. İnşaat sırasında adeta bir inşaat çavuşu gibi çalıştı… İbrahim Özlen bir vizyon adamıydı. Hepsi o kadar emek verdiler ki anlatmam mümkün değil… Çok şükür Münir Çağlar, Fehmi Tahincioğlu başkanlarımız hayattalar.”

DUALAR EDİLDİ

Konuşmaların yanı sıra program Erenköy Galippaşa Camii İmam Hatibi Dr. Hüseyin Saraç, Ataköy Adem Karabey, Süryani Ortodoks Kilisesi, İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin’in dualarıyla devam etti.

Erenköy Galippaşa Camii İmam Hatibi Dr. Hüseyin Saraç, Ataköy Adem Karabey’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra konuklara hitap eden Dr. Hüseyin Saraç, MAREV’deki hoşgörü ortamını önemsediklerini vurgulayarak, “Peygamber Efendimiz (SAV), kendisini ziyarete gelen Necran Hıristiyanlarına mescitte ibadetlerini yerine getirmelerine izin vermiştir. Bu nedenle bizlerin de diğer semavi dinlerdeki insanlara karşı hoşgörülü olmamız gerekir” ifadesini kullandı.

Süryani Ortodoks Kilisesi, İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin ise, ister Müslüman isterse Hıristiyan olsun vefat eden herkese Allah’tan rahmet diledi. Semavi dinlerin tek Allah’a inandığını ve birçok benzer yönleri bulunduğuna dikkat Çeken Çetin, Mardin’in hoşgörü konusunda dünya üzerinde bir benzerinin olmadığını kaydetti.

Program sonunda konuklara lokum dağıtıldı ve Sahan Restoran’da yemek verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.