TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çözüm süreci Türkiye’nin geleceğidir”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu, MARVAK’ı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Çözüm süreci Türkiye’nin geleceğidir”

EMİNE YALÇIN

İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MAR-VAK), AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu’nu misafir etti. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu gerçekleştirdiği ziyarette çözüm sürecinin üzerinde durarak, “Çözüm süreci Türkiye’nin geleceğidir” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN VAZGEÇME GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ OLAMAZ

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu yaptığı konuşmada, yaklaşık 18 gün sonra Türkiye’de genel seçimin olduğunu hatırlatarak, her seçimin demokrasinin tecellisi için önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin birçok konuda önemli reformlar yaptığını öne süren Ensarioğlu, “Hedefimiz bu seçimde çoğulcu, demokratik ve sivil bir yeni anayasa ile 77 milyonun kendini içinde rahat bir şekilde ifade edebildiği bir anayasa oluşturmak. Önümüzdeki seçimde AK Parti’yi itibarsızlaştırmak ve güçsüzleştirmek için yine aynı zamanda Türkiye’yi yeni baştan zayıf koalisyonlara mahkum edebilmek için birçok tertip sahnelendi. Bundan sonrada seçime kadar da sahnelenmeye devam edebilir. En son yine HDP’nin Mersin ve Adana bürolarının bombalanması tamamen bir provokasyondur. Seçimlerin neticesine etki etmek için Türkiye’nin birliğine, beraberliğine ve huzuruna kast etmiş bir provokasyondur. Seçime kadar bu şekilde provokasyonlar devam edebilir. Türkiye’nin en önemli meselesi olan Kürt sorununun çözüm sürecini başlatan, bu riski alan, nihayete erdirecek olan bir iktidar var burada. Bu iktidar ile birlikte muhataplarımızda çözüm sürecine destek veriyorlar. Birlikte yürütüyorlar. Ama ortada AK Parti iktidarı olmadığı zaman çözüm süreci de olmayacak. Herkes bunu iyi bilsin. Hiç kimse tek başına bu çözüm sürecini yürütemez. Bu çözüm sürecinin devletin bir resmi meselesi haline getiren Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesidir. Bu riski göğüslediği için bu süreç başlamıştır. Bugün eğer AK Parti ortada olmazsa çözüm süreci kim ile yürütülecek? Bu süreçte önemli bir mesafe kat edilmiştir. Bizim çözüm sürecinden vazgeçme gibi bir lüksümüz olamaz. Çözüm süreci Türkiye’nin geleceğidir” şeklinde konuştu.

VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ

Vakfın Başkan Vekili İsmail Bedir ise, Mardinlilerin milletvekili aday adayı çalışma sırasında beklentilerinin gerçekleşmemesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, 29 Nisan tarihinde AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican aracılığıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini hatırlattı. Bedir, “Biz 30 Nisan'da Ankara’da Vakıf Başkanı Rasim Kahraman ile birlikte 10 dernek başkanıyla Başbakanımızı ziyaret ettik. Görüşme esnasında Başbakanımız bizden üzülmememizi istedi. ‘AK Parti’ye desteğinizi bekliyoruz’ deyince biz de Ankara’da onure edildik. Biz de vakıf ve dernekler olarak Başbakanımıza söz verdik. ‘Biz hep beraberiz. Bu yolda beraber yürüyeceğiz. Beraber destekleyeceğiz’ dedik. Biz Ankara’dan döndükten sonra bizim derneklerimiz AK Parti yönetiminde görev aldılar. Şu an için halende sahada seçim çalışmaları yapan arkadaşlarımız var. Biz Başbakanımıza verdiğimiz sözün arkasında durarak AK Parti’ye destek vereceğiz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vekilimize Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde barış süreci çalışmalarında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na göstermiş olduğu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz Mardinliler Dernekleri Vakfı olarak da barış sürecinde her zaman katkı sunacağız. Her zamanda AK Parti’ye barış sürecinde başarı sağlaması için destek sağlayarak arkasında duracağız” dedi.

AK PARTİ ZİHİNLERDE DEVRİM YARATTI

Toplantıda bulunan ve fahri hemşeri olarak ilan edilen AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Cemal Bekle de, AK Parti iktidarında yaşanan değişime dikkat çekerek, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Bugün karşınıza geçip de 'Ben bir Romanım' diyemeyen bir toplumun temsilcisiyim. AK Parti zihinlerde devrim yarattı. Bu normalleşme sürecini yaşayan anlar. Bunlar bedel ödeyerek oluyor biliyoruz ki bu riski bu ülkede sadece AK Parti alır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.