TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş tapu istiyor

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Kibar Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Osman Güven. Mahallemizin tarihçesine baktığımızda 1996 yılında Devrim Mahallesi’nden ayrılarak kuruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2015 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatandaş tapu istiyor

TANER UYANIKER

Kibar, Karabağarlar’ın fakir mahallelerinden birisi konumunda. İzmir’in bir gerçeği olan gecekondulaşma bu mahallede de bulunmaktadır. Buradaki insanların da istekleri tapularının verilmesi. Mahallemiz tahmin ettiğiniz gibi ekonomik olarak dar gelirli vatandaşların yaşadığı bir yer. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak, en önemli sorun yine imarla ilgili. Vatandaşlar imar izninin üstüne çıkarak yaptıkları dairelerine su ve elektrik istiyor. Mahalle muhtarı Güven suyu ve elektriği ailelerin ortak kullandığını ve bu faturaların katlamalı gelmesi nedeniyle vatandaşların bunu ödemekte çok zorlandıklarını söylüyor. Yetkililerden istekleri ise bu evlere elektrik ve su verilmesi

 

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Kibar Mahallesi. Mahallemiz 1996 yılından Devrim Mahallesi’nden ayrılarak Kibar Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizin muhtarı ise bu görevi ilk kez yapmakta olan Osman Güven. Mahallemizde dar gelirli vatandaşlar yoğunlukta yaşıyor. Bunun yanında mahallemizde Türkiye’nin dört bir tarafında gelen vatandaşlar yaşıyor. Mahallemizin bir bölümünde gecekondulaşma bulunuyor. Buradaki vatandaşların devletten istekleri ise tapularının verilmesi. Bunun yanında mahallemizde yeşil alanın olmadığını söyleyebilirim. Çarpık kentleşme nedeniyle mahallenin her yanını beton yapıtlar sarmış durumda. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak yine imar ve çarpık kentleşme anlamında problemler yaşıyorlar. Mahalledeki imar nedeniyle bazı dairelerin su ve elektrik alamamasından kaynaklanan sorunlar bulunuyor. Güven suyu ve elektriği ailelerin ortak kullandığını ve bu faturaların katlamalı gelmesi nedeniyle vatandaşların bunu ödemekte çok zorlandıklarını söylüyor. Yetkililerden istekleri ise bu evlere elektrik ve su verilmesi.

Muhtar olma süreciniz nasıl gelişti?

Mahallenin ihtiyacından dolayı adaylığımı koydum. Çevremdeki kişilerinde desteğini hissedince bu işe girdik. Seçimlerde 10 adayla yarıştım. Onların arasından mahallemiz beni seçti. Biraz umutsuz girmiştim ama bu görev bize nasipmiş. Ben de mahalle için elimden gelen her şeyi yapmaya gayret gösteriyorum.

“İNSANLAR SU PARALARINI ÖDEYEMİYOR”

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemizde imarla ilgili sorun nedeniyle insanlar elektrik ve su bağlatamıyor. Nüfusun çoğalmasından ötürü insanlar evlerinin üstüne daire çıktı. Buralara elektrik ve su bağlatılamıyor. 5 katlı bir bina suyu ortak kullandığı zaman su faturası 600-800 gibi rakamlar geliyor. Belli bir miktarı geçtikten sonra su katlamalı geliyor. Burada yaşayan insanların ekonomik durumları çok iyi değil zaten. Çoğu asgari ücretle geçiniyor. Bu faturaları ödemekte zorlanıyorlar. Su sayaçları ayrı olsa onlara en fazla 60 lira gelecektir.

İmar izninin artırılması gerekmektedir. Yıllardır insanlar burada ama imar izni bir türlü artırılmadı. 2 kat imar izni çok düşüktür. Bunun yanında mahallemizin bir alanında insanlar tapusuz oturmaktadır. Oradaki vatandaşlar 40 yıldır oradalar. Orada yaşayan vatandaşlara tapıların verilmesi gerekmektedir. Bununla ilgili her yere başvura da bulunduk. Hiç kimse sorunumuza çözüm olmadı. Nereye gitsek o kurum bizi başka bir yere yönlendirdi. Kısır döngü bir şekilde gelişiyor işlemler. Vatandaşların tapularının verilmesini istiyoruz.

Mahallemizde park, okul, sağlık ocağı gibi kurumlar bulunmamaktadır. En yakın sağlık ocağı mahallemize uzak kalmaktadır. Yaşlı vatandaşlarımız oraya gitmekte zorluk yaşamaktadırlar.  Yaklaşık 10 mahalle tek bir sağlık ocağında hizmet almaktadır.  Mahallemizin okul sorununa gelecek olursak bine yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Bu çocuklar başka mahallelere gitmek zorunda kalıyor. Burada da yine 4 mahalle bir okulda eğitim görmektedir. Bir de mahallemizde park bulunmamaktadır. Vatandaşların gidip oturabileceği, çocukların oyun oynayabileceği bir yer bulunmamaktadır. Bu sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

Mahallemizin bir kısmına doğalgaz geldi ama bir kısmında bulunmamaktadır. Bunu yapıyorlarsa her yere yapmalıdırlar. Birilerinin faydalanıp başkalarının faydalanmaması doğru değildir. Doğalgazın gelmediği yerlere de gelmesini istiyoruz.

Mahallemizde bir sosyal tesis de bulunmamaktadır. Gençlerimizin eğitim ve spor faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri böyle bir yerin olmasını istiyoruz. Belediyeden bunu istedik ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediler. Bunun yanında mahallemizde bir pazaryeri bulunmamaktadır. En yakın pazaryeri uzakta kalmaktadır. İnsanlar oraya gelip gitmekte zorluk yaşıyor. Özellikle yaşlı vatandaşlarımız o kadar yolu gidemiyor.

“MÜDÜR MAAŞINA EŞİT OLSUN”

Muhtarların sorunları nelerdir?

Muhtarların maaşlarını neye göre veriyorlar anlamış değilim. Maaşlar yetersizdir. Bu maaşlarla geçinemiyoruz. Hangi sıfatta olduğumuz belli değil. Maaşlarımız müdür maaşlarıyla aynı olması gerekmektedir. Muhtarlıklarında eskisi gibi bir geliri bulunamamaktadır. Bunun yanında muhtarlığın elektrik, su, internet, telefon ve kırtasiye ihtiyaçlarını kendi cebimizden karşılıyoruz. Bunların tutarı 200 lirayı bulmaktadır. Yıllık iznimiz bulunmuyor. Bir bütçemiz olsa en azından bu ihtiyaçları karşılarız.  Tebligat kanunuyla ilgili sorunda yaşamaktayız. Bu kanunun değiştirilmesi gerekmektedir.

“MUHTAR MAHALLE İÇİN HER ŞEYDİR”

Mahalle için muhtarlar neyi ifade eder?

Mahallenin muhtarı olmazsa mahalle sakinleri çözüm bulmakta zorlanır. Mahalle sakinleri mahallenin tüm sorunlarını bize anlatırlar. Biz de bu sorunları yetkili birimlere anlatırız ve çözümü sürecinde takipte bulunuruz. Muhtarlar olmazsa vatandaş sorunlarını kimlere anlatacak. Belli başlı kurumlarda o zaman yığılmalar olacaktır. Muhtarlar sorunları tek elde toplar ve ilgilendiren birimlere iletir. Muhtarlar sorunları daha sağlıklı bir şekilde ele alır ve halkının yanında yer alarak ilgilenir.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 9500

Mahallenin seçmen sayısı: 3500

Mahallenin posta kodu: 35180

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin sokak sayısı: 27

Mahallenin muhtarı: Osman Güven

Osman Güven Kimdir?

1963 yılında Sivas’ın Güneykaya Köyü’nde doğdum. 1980 yılında İzmir’e taşındım. O tarihten itibaren bu mahallede ikamet etmekteyim. Muhtarlıktan önce şantiyecilik alanındaydım. İş makinası operatörlüğü yaptım. Muhtarlıkta ilk dönemimi yapmaktayım. Evliyim ve 3 çocuk sahibiyim. Öğrenim durumum ise ilkokuldur.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz 1996 yılında Devrim Mahallesi’nden ayrılarak Kibar Mahallesi ismini alıyor. Yaklaşık 20 yıllık bir mahalle. Mahallemizde hiçbir resmi kurum bulunmamaktadır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.