TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“AKP İzmirlilere biyolojik savaş ilan etti”

Seçim çalışmaları çerçevesinde Karşıyaka esnafını ziyaret eden ve Karşıyakalılarla buluşan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray AK Parti’ye eleştirilerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“AKP İzmirlilere biyolojik savaş ilan etti”

NİHAT AK

Seçim çalışmaları çerçevesinde Karşıyaka esnafını ziyaret eden ve Karşıyakalılarla buluşan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray AK Parti’ye eleştirilerde bulundu.

“VEYSEL EROĞLU’NU GÖREVE DAVET EDİYORUM ”

İzmir’de parsel bazında imar değişiklikleri yapıldığına dikkati çeken ve AK Parti’nin çağdaş bir şehircilik anlayışı içinde İzmirlilerin tümüne rant yaratmak yerine bir guruba rant yaratmasının ne demek olduğunu İzmirlilerin dikkatine sunduğunu söyleyen Çıray “O da Karşıyaka ve Balçova’yı parselleyip rant yaratma peşinde. Bu AKP’liler düştükleri yerden bile rantla kalkıyorlar. AKP adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Bey’i görev yapmaya ve bizimle birlikte İzmir’in su havzalarını korumaya davet ediyorum” dedi.

“ORMAN ALANLARI YAPILAŞMAYA AÇILIYOR”

“Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin raporu çok dikkate değer. Raporda ‘Balçova-Karabağlar ilçe sınırında, Uzundere'nin batısında, Balçova Belediyesi sınırları içinde orman alanları yapılaşmaya açılıyor” diyen Çıray sözlerini şöyle sürdürdü; “Ayrıca Balçova İçme Suyu Barajı Korumu Havzası sınırları içindeki tek bir parsele yönelik değişiklik yapılarak bu alana da imar izini veriliyor.

Karşıyaka sırtlarında, onaylı alt ölçekli planlarda rekreasyon alanı olarak belirlenmiş bir bölgede, tek bir parselde kişiye özel çıkar sağlamaya yönelik yapılmış olan düzenleme de benzer bir rant artışı getiriliyor,’ deniyor. Bir hekim olarak İzmirli hemşerilerime sesleniyorum: Baraj havzasına imar izni demek İzmirlilere biyolojik savaş açmak demektir. Danıştay bu günaha ortak olmamalıdır.”

Şehir Plancıları Odası Başkanı Özlem Şenyol Kocaer'e, ayrıcalıklı imar verilen bu alanların 4.2 milyon metrekareyi bulduğunu ve yaklaşık 10 fuar kadar büyüklüğe eşit bir alan olduğunu, Balçova’daki alanın ilavesi ile 15 fuar alanını bulduğunu açıklamıştı. Oda konuyu adalete taşıdı son kararı Danıştay verecek.

 

 

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.