TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir ışık bile yok

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karabağlar’ın Devrim Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemi yapmakta olan polis emeklisi İbrahim Gezer. Mahallemizin tarihçesine gelecek olursak 25 yıl önce Kibar Mahallesi’nden ayrılarak Devrim Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizin 17 sokağı sitelerden 43 sokağı ise gecekondulardan oluşmaktadır. Bu durum bile mahallenin sosyoekonomik durumunu anlamamıza yeterli oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir ışık bile yok

TANER UYANIKER

Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en önemli sorun olarak Eski İzmir Caddesi’nin olduğu alanda yoğun trafik işleyişine rağmen çocukların okula gitmelerini kolaylaştıracak bir trafik ışığı konulmaması. Yoldan dakikada 35 ile 40 aracın geçtiğini söyleyen mahalle muhtarı Gezer, çocuklar bu yolu kullanırken her an ölümle yüz yüze geliyorlar. Burada bir ölümlü kaza olursa bunun hesabını kim verecek. Bir trafik lambası koymak bu kadar zor mu?” dedi.

Mahallemizi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağlar’ın Devrim Mahallesi. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemi yapmakta olan polis emeklisi İbrahim Gezer. Mahallemiz, 25 yıl önce Kibar Mahallesi’nden ayrılarak Devrim Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizde genel olarak ekonomik durumu kötü olan vatandaşlar yaşıyor. Mahallemizin 17 sokağı sitelerden, 43 sokağı ise gecekondulardan oluşmaktadır. Bu durum bile mahallenin sosyoekonomik durumunu anlamamıza yeterli oluyor. Kentsel dönüşümde ilk sırada yer alan mahallenin bu konu hakkında da kafası biraz karışık. Yeterli bilgilendirilmenin yapılmaması nedeniyle mahalle sakinleri ne yapacaklarını kime güveneceklerini bilemiyor. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en önemli sorun olarak Eski İzmir Caddesi’nin olduğu alanda yoğun trafik işleyişine rağmen çocukların okula gitmeleri kolaylaştıracak bir trafik ışığı konulmaması. Yoldan dakikada 35 ile 40 aracın geçtiğini söyleyen mahalle muhtarı Gezer, “Çocuklar bu yolu kullanırken her an ölümle yüz yüze geliyorlar. Burada bir ölümlü kaza olursa bunun hesabını kim verecek. Bir trafik lambası koymak bu kadar zor mu?” dedi.

TEHLİKELİ CADDE!

Muhtar olma sürecini anlatan mahalle muhtarı İbrahim Gezer, polislikten emekli olduktan sonra buna karar verdiğini ve insanlarında onu desteklemesiyle muhtar olduğunu söyledi. Mahalle için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını da sözlerine eklemeyi unutmadı.

Mahallemizin sorunu ise ulaşım ve cadde üzerinde trafik lambalarının bulunmamasından oluşuyor. Trafik lambalarının olmaması mahalle sakinleri ve özellikle okulu gelip giden çocuklar için büyük tehlike arz ettiğini söyleyen mahalle muhtarı İbrahim Keser, sorun hakkında şunları söyledi:

“Eski İzmir Caddesi üzerinde iki farklı noktaya trafik lambası konulması talebinde bulunduk. Bununla ilgili dört ayrı yazışma ile müracaatımız oldu. Burada trafik lambasının olması önemli bir husus olmasına rağmen talebimiz yerine getirilmedi. Eski İzmir Caddesi üzerinden dakikada 35-40 araç geçmektedir. Çocuklar okula gitmek için bu yolu kullanıyor. Her gün yüzlerce öğrenci okula gitmek için bu yoldan geçiyor. Şimdiye kadar 4 kez araçlar yayalara çarparak kaza oluştu. Öğrencilerin yanı sıra yetişkin bireyler içinde aynı tehlike baş göstermektedir. Mahallemizde büyükçe bir park bulunmaktadır ve yolun karşısında yaklaşık 2 bin 8 yüz kişi oturuyor bu insanlar bu parktan faydalanmak için bu yolu kullanıyor. Özellikle yaşlılar o araba yoğunluğu içinde karşıdan karşıya geçerken büyük zorluk yaşıyor. İnsanlar araçların arasından koşarak karşıya geçmek zorunda kalıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik çok yoğun oluyor ve bu saatlerde öğrencilerde ya okulları gidiyor ya da okullarından çıkıyor. Buraya ışıklandırılma yapılması için 495 imza topladık ve belediyeye sunduk. Burada bir ölümlü kaza olursa bunun hesabını ne biz ne de bu trafik lambasını yapmayanlar verebilir. Kimse zarar görmeden bu yola trafik lambası konulması gerekmektedir.”

Ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları da dile getiren Gezer, belli başlı istikametlere otobüs talebinde bulundu. Keser bu konu hakkında ise şunları söyledi:

ULAŞIMDA SIKINTI

“Otobüslerle ilgili sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlarımız Çankaya’ya gitmek için 2, otogara gitmek için 3 araç değiştirmek zorunda kalıyorlar. 250 numaralı Uzundere-otogar hattını iptal edilerek, yerine hiç alakası olmayan 80 nolu bir hattın konularak 8 mahalleden oluşan yaklaşık 50 bin kişilik bir toplum mağduriyete düşmüştür. Trafik yoğunluğundan otobüslerde azaltmaya gidildiği söyleniyor buna rağmen 80 numaranın konulması mahalle trafiğini daha çok etkilemiştir. Bu konuyla ilgili yine başvurularımız oldu. ESHOT Genel Müdürlüğü ile de görüştük. Ama sonuç olumsuz şekilde olmuştur. Şu an Behçet Uz’a çocuğunu götürmek isteyen bir anne 2 araç değiştirmek zorunda kalıyor. Otogara gitmek isteyen vatandaş taksi tutup 70 lira veriyor. Öteki türlü elinde valiziyle 3 araç değiştirmek çok zor oluyor. Üzümcü İlkokulu’nu takriben giden 523 nolu otobüs hattımızda güzergah değişikliği yapmak suretiyle İzmir Caddesi’nden geçirilmiştir. Bunun sonucunda zaten yoğun olarak trafik daha da yoğunluğunu artırmıştır. 823 nolu araçta aynı güzergahı kullandığından ötürü bu araçlardan birisinin 9601 sokaktan geçerek Yeşilyurt Hastanesi ve Üzümcü İlkokulu’nu takiben Üçyol’a gitmesi gerekmektedir. Dediğim gibi bu konu hakkında başvurularımız olmasına rağmen bir netice alamadık ama Sayın İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu durumumuzu bilse bize yardımcı olur diye düşünüyorum.”

“YASAYA UYULMUYOR”

Muhtarların sorunlarını konuştuğumuz Mahalle Muhtarı Gezer, muhtarlara belediyelerin yardımcı olmamasından şikayetçi. Keser, “5272 sayılı kanuna göre belediyeler tarafından muhtarlara geçerli yardımlar yapılır deniliyor. Ancak bu yasaya rağmen belediyeden yeterli yardımı alamıyoruz. Burada genelde fakir aileler yaşadığı için evrak parası da alamıyoruz onlardan. Muhtarlık giderlerimizin belediye tarafından karşılanması gerekmektedir. Bazı yerler bunu karşılamaktadır. Belediyemizin imkanları sıkıntılı olduğundan bu imkanlardan mahrum olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Muhtarların mahalle için önemine dikkat çeken Gezer, muhtarların belediye ile mahalle arasında bir köprü vazifesi gördüğünü söyleyerek, muhtarların mahallenin sorunları için yetkili kurumların kapılarını hep aşındırdıklarını belirtti.

İbrahim Gezer Kimdir?

1960 yılında Gaziantep’de dünyaya geldim. Görevim nedeniyle 30 yıl önce İzmir’e geldim ve o tarihten beri burada yaşıyorum. Mahallemde ise 10 yıldır ikamet ediyorum. Evliyim bir çocuk babasıyım. Öğrenim durumum lisedir.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahalle 25 yıl önce Kibar Mahallesi’nden ayrılarak Devrim Mahallesi ismini alıyor. Mahallenin 17 sokağı sitelerden, 43 sokağı ise gecekondulardan oluşmaktadır. Mahallede nüfus dağılımı ise şöyle: Doğu Anadolu Bölgesi 1899, İç Anadolu bölgesi 1509, Ege bölgesi 675, Güneydoğu bölgesi 458, Marmara bölgesi 70, Akdeniz bölgesi 100. Mahallemizde anaokulu, ortaokul, Anadolu lisesi bulunuyor. Bunun yanında mahallede cem evi ve cami bulunmuyor.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 7776

Mahallenin seçmen sayısı: 5210

Mahallenin posta kodu: 35060

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin sokak sayısı: 60

Mahallenin muhtarı: İbrahim Gezer

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.