TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Başbakan Davutoğlu HDP’ye oy versin”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli mitinginde konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na HDP’ye oy vermesi çağrısında bulunan Demirtaş, “HDP baraj altında kalacak olsa Ahmet Davutoğlu gidecek en başta. O yüzden bize oy ver” dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Başbakan Davutoğlu HDP’ye oy versin”

HDP Tunceli Milletvekili adayları Alican Önlü, Edibe Şahin’in de yer aldığı mitingde konuşan Eş Genel Başkan Demirtaş, grubun “Başbakan Demirtaş” sloganları atması üzerine, “Siz de görüyorsunuz ki ülkede Başbakan boşluğu var. Doldurulması gerekiyor. Aylardır Başbakanlık koltuğu boş. Bir kişi oturuyor ama o da farkında değil. Aylardır koltuk boş. Koltuğu boş gördüğü için saraydaki de o koltuğu da kendine mal etmeye çalışıyor. Başbakanı da Başbakanlığı da koltuğu da tanımıyor. Başbakan da garibim meydan meydan dolaşıp oy istiyor kime oy istediği de belli değil. AKP’ye oy istiyorum dese istediği oylar Cumhurbaşkanına gidecek onu Başkan yapacak hükümet ortadan kalkacak. AKP kazanırsa Başbakanlık bitecek. Ahmet Davutoğlu’na oy verilerse ortada Ahmet Davutoğlu diye bir şey kaymayacak. Onun için de bulunduğu durum içler acısı. AKP seçim beyannamesi yayınladık oy verin diyor oy verirse hükümet ortadan kalkacak. Tek başına bir kişi kendi programını uygulayacak. Onun programı da belli. Başkan olacağım diyor yargı bana rektörlükler bana bağlanacak. Bütün üst yargı kurumları bana bağlanacak. Parlamento, basın emrimde olacak diyor. Bu gidişatı, bu felaketi durduracak tek parti var HDP. Onun dışında ne matematiksel ne siyaseten ne de vicdanen HDP dışında bu felaketi durduracak hiçbir parti yok”  dedi.


“BAŞBAKAN DA HDP’YE OY VERSİN”

HDP’nin baraj altında kalması halinde ilk gidecek olanlardan birinin de Başbakan Ahmet Davutoğlu olacağını savunan Demirtaş, Davutoğlu’na HDP’ye oy vermesi çağrısında bulundu. Demirtaş, “Başbakan da HDP’ye oy versin. Onu da kurtaracak olan biziz. HDP baraj altında kalacak olsa Ahmet Davutoğlu gidecek en başta. Garibim koltuğa alışmadan, koltuk ısınmadan gidecek. O yüzden bize oy ver. Bize oy ver ki barajı aşalım. Ülkede Başkanlık sistemi değil Başbakanlık sistemi olsun ki senin de başbakan olma ihtimalin olsun. Yoksa sıfır olacak. HDP olmazsa Başbakan, hükümet, parlamento diye bir şey ortada kalmayacak. Bu kadar ciddi kriz ve tehditle karşı karşıyayız. Sadece içeride de değil” diye konuştu. (İHA/TUNCELİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.