TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İktidar uzak değil”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığına yeni atanan Nurhan Yanya ve Yönetim Kurulu’nun devir teslim töreni gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İktidar uzak değil”

ANIL YIKGEÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de genel seçimler öncesinde milletvekilliği aday adaylığı için İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa eden Özgün Utku’nun yerine Kadın Kolları MYK’sı tarafından atanan Nurhan Yanya görevine başladı.

Yapılan devir teslim törenine İl Başkanı Bedri Serter, Kadın Kolları MYK üyesi Düriye Taş, il yöneticileri, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda partili katılırken Kadın Kolları eski Başkanı Özgün Utku katılmadı.  Törende Utku’nun yerine İl Kadın Kolları eski Başkan Yardımcı Şenay Çavdar vardı. 

MAHALLELERDE HERKES ÇALIŞMAKTA

İl Başkanı Bedri Serter, konuşmasında kadınlara saygı duyduklarını belirtirken AK Parti hükümetini eleştirdi. Kadınların siyasette olmaları gerektiğini söyleyen Serter, “Kadınlar olarak sizlerin emeklerine biz erkekler ve çocuklar olarak saygı duymaktayız. Siyasette de olmanız, emek vermeniz bizleri çok onurlandırıyor ve mutlu ediyor. Siz yoksanız biz erkekler bir eksiğiz. Biz yoksak siz de eksiksiniz. Birbirimizin tamamlayıcısıyız” dedi.

Geçen hafta Nurhan Yanya ve yönetiminin seçildiğini ifade eden Serter, “Geçtiğimiz hafta Nurhan Yanya kardeşimiz ve yönetimi seçilmiş bulunmakta. Başarılar diliyorum. İlçe kadın kolları başkanları, üyelerinden kendilerine ciddi destek vermelerini diliyorum. Öncelikle ön seçim bizim için çok önemli. Çok ciddi çalışmalar yapmak gerekiyor. Mahallelerde herkes çalışmakta ve bunları görmekten çok mutluyuz. 7 Haziran’da Türkiye’nin bu kabus iktidarından kurtulması gerekiyor. Aralık ayı verileriyle erkeklerde yüzde 11, kadınlarda yüzde 12 işsizlik var. Bunun çözülmesi üretime bağlıdır. Tüm fabrikalarımız kapatıldı. Bu iktidar, üretimi bitirdi. Türkiye işsizlikte inanılmaz kabus yaşıyor. Halkımız çok mağdur. Biz bu mağduriyeti yıkmak için iktidara yürümek zorundayız. Genel başkanımıza inanıyoruz. Onun azmi bizi motive etmektedir.  Ben il başkanı olarak siz nerede isterseniz orada olacağım” diye konuştu. 

İKTİDARA GİDEN YOLUN TÜM BİRİMLERİN EŞ GÜDÜMLÜ ÇALIŞMASINA BAĞLI

İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya ise Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini belirtirken, iktidarın uzak olmadığını söyledi. Yanya, “Ülkemizin tarihi bir süreçten geçtiği bir dönemde 7 Haziran seçimlerinde görev yapmanın bilincindeyim. Türkiye ve İzmir’de daha büyük projelerin uygulanması isteğiyle partimizin ön seçim yapması katılımcılık, yardımlaşmayla birlikte partimize olumlu bir sinerji yaratmıştır. İktidara giden yolun tüm birimlerin eş güdümlü çalışmasına bağlı olduğu bilinmektedir. Çalışmaların eksiksiz yerine getirilecektir. Çetelerin yer altında bile kalmadığı dönemde çetin bir mücadeleyle çalışmak her CHP’linin görevidir” dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Atatürk ilke ve inkılaplarına ihtiyacı olduğunu belirten Yanya, “Kamuoyu bilsin ki Atatürk ilke ve inkılaplarına ihtiyacı vardır. Komşularımızda kadının meta gibi alınıp satıldığı durum gözler önünde. 130 bine yakın üyemizle girmedik ev bırakmayacağız. Gece gündüz çalışacağız. Söylemle davranışı birleştiren şeffaf bir yönetimle partimizin büyük kitlelere ulaşmasını sağlayacağız. Biz 21’inci yüzyılda yerimizi almaya hazırız. Sevgimizle, emeğimizle hazırız. Aksi halde 21’inci yüzyılı yakalayamayız. Demokrasinin olmazsa olmazı özgürlük, eşitlik, paylaşma ve dayanışmayı hayata geçirmeye kararlıyız. CHP’yi iktidara getirmek için hepinizi göreve çağırıyorum. İktidar uzak değil” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.