TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İzmir milletin kalesidir”

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Talip Uzun, “İzmir milletin kalesidir. Millet bu kalenin kapısını, değişime, dönüşüme, gelişmeye, ilerlemeye, özgürlüğe açacak anahtarı da elinde tutuyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2015 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İzmir milletin kalesidir”

NEŞE YAVUZ

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı iken istifa ederek AK Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Talip Uzun,  Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Ege Başkanlığı üyelerine projelerini açıkladı. Bürokrasinin her kademesinde çalışan Uzun, ‘Baba Ocağım’ dediği İzmir’in kimsenin kalesi olmadığını söyledi.  İzmir’in yeni Türkiye ve Çözüm Süreci’ne önemli katkılar sunabileceğini belirten Uzun, “İzmir milletin kalesidir. Millet bu kalenin kapısını, değişime, dönüşüme, gelişmeye, ilerlemeye, özgürlüğe açacak anahtarı da elinde tutuyor. Aslında yeni Türkiye’nin anahtarı İzmirlilerin elinde” dedi.

İZMİR’İMİZİN HİZMETİNE TALİBİM

Bürokrasinin her kademesinde görev alan, sağlıkta dönüşüm sürecinde aktif olarak görev üstlenen,  son olarak da 20 katrilyonluk bir sektörün denetim faaliyetlerini yürüten Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi İlaç Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Talip Uzun,  geçtiğimiz günlerde AK Parti 1. Bölge’den Aday Adayı oldu. İşçilik ve memuriyet görevlerinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı’nda üst düzey görevler de üstlenen Uzun, projelerini Sağlık Muhabirleri Derneği’ne anlattı. Devletin her kademesinde çalıştığını belirten Uzun, icranın başında olmanın önemli tecrübeler kazandırdığını söyledi. Siyasi alanla devlet işleyişinin birbirinden ayrılamayacağının altını çizen Uzun, bürokratların milletvekilliği görevine geçmelerinin devlet ve ülke için bir kazanım olacağının söyledi. “Ailemle 30 yıldır İzmir’de yaşıyorum. Bayramda, düğünde, cenazede İzmir’e geldim. Gençlik yıllarım İzmir’de geçti” diyen Uzun, “İzmir’imizin hizmetine talibim” diye konuştu.

“SANAL DUVARLARI KALDIRACAĞIZ”

İzmir’in yerel problemlerin yaşandığı bir kent olduğunu ifade eden Uzun, şunları söyledi: “Belediye açısından Türkiye’nin son 10 yıllık gelişimine, dönüşüme ayak uyduramadı. Bizim aslında İzmir’de en büyük hizmetimiz şu olacak. İzmirliler arasında insanların birbirlerini anlamaya ilişkin sanal duvarlar örülmeye çalışılıyor. İdeolojik ve mikro milliyetçilik duvarları örülmeye çalışılıyor.  İzmir’de insanların arasındaki bu sanal duvarların inşa edilmesine müsaade etmemek, en büyük hizmetimiz olacaktır.  İzmir tarihinde hiç böyle şeyler yaşamamıştır. İzmir bir hoşgörü şehri, Anadolu’ya bağrını açmış. Gözünü ufka dikmiş.  İzmir kendi içinde bu prangaları kırabilirse Türkiye’nin özgürleşme hedefine de önemli bir katkı sunacağına inanıyorum.  Herkes bu amaç doğrultusunda hizmet etmeli. İzmir’in tarihinde sanal duvarlar örülmeye müsait bir zemin de yok.”

“İZMİR DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYABİLİR”

İzmir’in hükümetin oluşturduğu yeni Türkiye, yeni anayasaya, yeni siyaset ve yeni ekonomi anlayışına güçlü destek verirse, bu amaçlara önemli katkılar sağlayabileceğini vurgulayan Uzun, “Bütün milletin bir amaca yürüdüğü bir dönemde İzmir’in tersine gitmek gibi bir lüksü olmamalı. İzmir kimsenin kalesi değil. İzmir milletin kalesidir. Millet bu kalenin kapısını, değişime, dönüşüme, gelişmeye, ilerlemeye, özgürlüğe açacak anahtarı da elinde tutuyor. Kurtuluş savaşının ilk kurşununu sıkan İzmir yeni Türkiye için işaret fişeğini bu seçimde verecektir. Yeni Türkiye’nin anahtarı İzmirlilerin elinde. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık Ofisi’ni İzmir’de açması, İzmir’i bir Ufuk Şehir olarak tanımlaması, İzmir’inin yürüyeceği yol için sağlam bir rehberdir. Bütün İzmirliler İzmir’e bu perspektifle bakmalı diye düşünüyorum. İzmir’in Çözüm Süreci ile ilgili söyleyecek güçlü sözleri olabilir. Biz aslında bu sözlerin gürleştirilmesi için de buradayız. İzmir kendi içerisindeki hoşgörüyü Türkiye geneline yayabilir. Bu sorunun çözülmesi için İzmir’in vereceği bu güçlü destek çok önemli. Hükümetin açıkladığı 25 adet ekonomik dönüşüm programının ülkemizin ekonomik vizyonunu ortaya koyduğunu ifade eden Uzun, nitelikli insan gücüyle İzmir yeni ekonominin lokomotif şehri olabilir. Güçlü ekonomi yürüyüşünde her bir genç zihninin bir köşesinde Ar-Ge merkezi kurmak zorundadır” diye konuştu.

İZMİR’DE TABANA ANLATMALIYIZ

Türkiye’nin yönetimine sızmış paralel örgütlenmenin İzmir’de tabana çok iyi anlatılması gerektiğini kaydeden Uzun,  “Bu yapılanmanın başındaki insanların hangi oyun ve ilişkiler içerisinde olduğunu tabana çok iyi anlatmamız gerekiyor” dedi.

TALİP UZUN KİMDİR?

Kars Sarıkamışlı doğumlu Uzun’un ailesi 1990’da İzmir’e geldi. İzmir İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Uzun, daha sonra Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü başarıyla tamamladı. Devletin birçok kademesinde görev yapan Uzun üç yıldır da Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu eski Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. İzmir milletvekilliği aday adaylığı için bu görevinden istifa etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.