TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Koltuk kaygısı yaşıyorlar”

Şube seçimlerinde birçok şubenin mahkemelik olduğunu ve mahkemelik olan şubeler arasında Ankara, İstanbul, Kocaeli, Ege bölge, Adana, Diyarbakır, Eskişehir şubeleri ve genel kurullarının yer aldığını söyleyen Türk Harb-İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı İrfan Akgönül, Genel Merkez yönetiminin işten el çektirilip kayyum atanmasının mahkemede olduğunu ve aynı konfederasyonda yer alan Türk-İş, Güvenlik-İş gibi sendikaların hızla örgütlenerek, koltuk kaygısı taşıyan merkez yönetiminin muhalif şubelere baskı yaptığını  söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Koltuk kaygısı yaşıyorlar”

NİLGÜN TAZE

Türk Harb-İş Sendikası’nın 14-15 Ocak 2015 tarihinde yapılan Başkanlar Kurulu’nda Genel Merkeze karşı muhalefetin öncülüğünü yapan Türk Harb-İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı İrfan Akgönül, “Beni ve Şube Sekreteri Ahmet Acar’ ı Türk Harb İş Sendikası Muğla İl Temsilcisine tek imza ile yazı yazdı diye 2014 Ocak ayında sevk ettikleri Merkez Disiplin Kurulu kararı ile üç ay geçici ihraç ettiler. Bununla da kalmayarak, aynı Başkanlar Kurulu’nda Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak ve Şube Mali Sekreteri Abdullah Baş da kendi adlarına basın açıklaması yaptılar diye haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Açılan davada Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nin beraat kararı vermesine rağmen, üçer ay geçici ihraç edilmiş, ayrıca İstanbul Avrupa Yakası Şube Başkanı Erdal Özerdoğan ve Elazığ Şube Başkanı Nihat Akpolat ‘a  ihtar verildi.  Ege Bölge Şube’ye bağlı Muğla İl Temsilciliği’nde iş yeri sendika temsilcileriyle toplantı yapacağımız önceden bildirildiği halde Genel Merkez talimatıyla il temsilciliği açtırılmayınca çilingir vasıtasıyla Başkanı olduğum Muğla İl Temsilciliği’ne girdim diye hem savcılığa şikayette bulunulmuş, hem de yazışma nedeniyle merkez disiplin kuruluna sevk edildim. Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya Genel Merkez müdahil olmuş ise de oluşmayan suçtan beraat etmiş olmama rağmen, merkez disiplin kurulunca 3 ay ihraç cezası verilmiştir” dedi.

“TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI’NDA ŞOK İHRAÇLAR”

Türk İş Konfederasyonu’na bağlı en eski sendikalardan olan Türk Harb-İş Sendikası’nın kırk dört yıllık tarihinde bir ilk olan bu kararın üyeleri tarafından çok büyük bir tepkiyle karşılandığını ve Merkez Yönetim Kurulu’nun kendilerine eleştiride bulunanları ve yanlışlarını yüzüne söyleyen yöneticilerini sindirme politikasını devam ettirdiklerini belirten Akgönül,  “Bu tutum Türk Harb-İş Sendikası tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Merkez Yönetim Kurulu, önce Adana Şube’de delegeleri yönlendirerek Olağanüstü Kurula götürmüş ise de başarısız olmuş daha sonra Ege Bölgesi Şubesi’nde aynı yöntemle 16 Kasım 2013 tarihinde Olağanüstü Genel Kurula götürmüştür. Genel Merkez yöneticileri İzmir Şube Olağanüstü Genel Kurulu için İzmir’de oldukları halde Olağanüstü Genel Kurulun yapılacağı salona bile gelmediler. Olağanüstü Genel Kurul isteyen delegelerden sadece 6 tanesi Genel Kurula katıldı. Sendikal tarihte örneği olmayan Olağanüstü Genel Kurula, Ege Bölgesi Yönetim Kurulu tek liste katılmıştır. Yine Eskişehir Şubesi aynı yöntemlerle Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Olağanüstü Kurula götürülmüş son gün oteller tutulup paraları ödenmişken Merkez Yönetim Kurulu seçimi kaybedeceğini anlayınca seçimi iptal etmiştir. İşte Türkiye’nin sendikal tarihinde önemli bir yere sahip olan Türk Harb-İş Sendikasının düştüğü durum Türkiye’deki sendikaların neden başarısız olduğunun önemli bir göstergesi olarak da tarihe geçmiştir. Kaldı ki Türk Harb-İş Sendikası kamuda örgütlü en büyük sendikalardan biri olarak önünde üç tane Toplu İş Sözleşme görüşmeleri varken ve asıl enerjisini bunlara vermesi gerekirken kendi koltuk sevdaları yüzünden koca bir çınarın içi boşaltılmakta, üyeleri ve kamuoyu nezdinde itibar kaybetmektedir. Merkez  Disiplin Kurulu Kararlarıyla Genel Merkeze muhalif yöneticiler cezalandırılmakta,  genel kurullara katılmaları engellenmek istenmektedir” açıklamasını yaptı.

Türk Harb-İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı İrfan Akgönül, konuya ilişkin sorularımıza karşın detaylı basın açıklamasını önümüzdeki günlerde yapacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.