TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pekünlü için imza kampanyası

İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine “Öğrenim özgürlüğünü engellediği" gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onanan ve iki aydır Foça açık cezaevinde bulunan Prof. Dr. Rennan Pekünlü için Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pekünlü için imza kampanyası

TANER UYANIKER

İzmir Ege Üniversitesi’nde türbanlı öğrencileri derse almadığı ve tutanak tuttuğu gerekçesiyle Yargıtay tarafından onanan 2 yıl 1 aylık cezasını çekmek üzere Foça Açık Cezaevi’nde bulunan Prof.Dr. Rennan Pekünlü için Cumhuriyet Kadınları Derneği Konak’ta basın açıklaması gerçekleştirdi. 5 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek 2. duruşma için masa kurup imza toplayan ve herkesi duruşmaya çağıran cumhuriyet kadınları derneği imza masasının 5 Şubat’a kadar Konak YKM önünde duracağını belirtti. Büyük bir haksızlığa karşı başkaldırdıklarını haykırmak için biraraya geldiklerini söyleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Zuhal Of, “Ege Üniversitesi profesörlerinden Esat Rennan Pekünlü kendisiyle ilgisi olmayan bir suç nedeniyle hukuk çiğnenerek iki aydan beri ceza evindedir” dedi.

BU TÜM ATATÜRKÇÜLERE YAPILMIŞTIR

Sert ifadelerle konuşmasına devam eden Of, “Son zamanlarda Atatürkçü aydınlarımıza yönelik tanık olduğumuz kumpaslar bu kez üniversiteye, bilime uzanmış, emperyalizm işbirlikçisi, gerici ve bölücü çeteler marifetiyle bilim insanlarına gözdağı vermek üzere kurban seçilen Rennan Pekünlü tutsak edilmiştir. Aslında tutsak edilen Cumhuriyetimiz, aydınlanmamız, laikliğimiz, akıl ve bilimdir, çağdaş eğitimdir. Oysa bilinmelidir ki; bilim tutsak edilemez, aydınlık karartılamaz. Rennan hocamız yalnız değildir. Bu haksızlık tüm Atatürkçü yurtseverlerimize yapılmıştır, hepimize yapılmıştır. Din ve dünya işlerinin birbirinden ayrılması, bilimin çağdaş eğitimle hayatın tüm alanlarında hem kadın hem erkek için yaşama geçirilmesi anlamındaki laikliğin Anayasamıza girdiği 05.02.1937 tarihinin yıldönümünde anlamlı bir rastlantıyla 05.02.2015 günü saat 10.00’da İzmir Adliyesi’nde yapılacak ikinci duruşmaya tüm yurttaşlarımızı katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

GENİŞ BİR KATILIM

“Sahip çıkıp savunmadığımız hiçbir şey bizim değildir, avuçlarımızdan uçar gider” diyen of konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pekünlü davasının ikinci duruşmasına en geniş katılımla, Vatanımıza, Cumhuriyetimize, laikliğe, akla ve bilime, aydınlarımıza nasıl sahip çıktığımızı gösterelim. Önceki kumpasları halkımızın gücüyle nasıl yıktıksa, bu kumpası da çökertelim. Bu bir vatan ve vatandaşlık görevidir. Bu dava, Atatürk'ün bize kazandırdığı laiklik ve kadın haklarının da savunulması davasıdır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.