TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki müfettiş İzmir’e geldi 

İzmir’de Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, iki grup arasında çıkan kavgada Ülkü Ocakları'nın üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesi, 7 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayları araştırmak üzere, iki polis başmüfettişi kente geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İki müfettiş İzmir’e geldi 

Müfettişlerin tüm soruşturma evraklarını, olay yerini inceleyip, polisin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra rapor hazırlayacağı, buna göre de idari işlem yapılacağı öğrenildi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü öğrenciler arasında bir süredir devam eden sözlü tartışmalar, 20 Şubat Cuma günü Edebiyat Fakültesi önündeki kafeteryada kavgaya döndü. Kavgada, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yanı sıra karşı gruptaki N.S. ve yine her iki gruptan 6 öğrenci daha yaralandı.

Bacağına isabet eden bıçak darbesiyle aort damarı kesildiği için hayatını kaybeden Çakıroğlu, toprağa verildi. Bu arada olaylara karıştıkları gerekçesiyle adliyeye gönderilen öğrencilerden N.S. tutuklandı. Diğer 6 öğrenci ise, denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı. Olayların ardından Ege Üniversitesi Senatosu'nun kararıyla eğitime verilen üç günlük ara ise bugün sona erdi ve öğrenciler tekrar ders başı yaptı.

MÜFETTİŞLER SORUŞTURMALARINA BAŞLADI

Üniversitedeki acı olayın ardından her iki taraftan, polise yönelik suçlamalar gelmesi üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu da araştırma talimatı verdi. Olayda polisiye yönden kusur bulunup bulunulmadığının belirlenmesi için görevlendirilen iki polis başmüfettişi İzmir'e geldi. Görevlerine başlayan müfettişlerin, tüm soruşturma evraklarını, olay yerini inceleyecekleri, polisin çalışmaları ile ilgili bilgi alacağı açıklandı. Müfettişlerin daha sonra hazırlayacakları, bu doğrultuda idari işlem yapılacağı öğrenildi. (DHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.