TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İnsan odaklı siyaset yapmak istiyoruz”

Balkan İşadamları Derneği Başkanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İsmail Karaduman, balkan dernekleriyle birlikte bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İnsan odaklı siyaset yapmak istiyoruz”

EMİNE ŞEKER

Balkan dernekleriyle birlikte Bostanlı Deniz Park Restaurant’ta bir araya gelen Balkan İşadamları Derneği Başkanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İsmail Karaduman, adaylığı hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

16 İLÇEYİ ZİYARET ETTİK

Balkan İşadamları Derneği Başkanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İsmail Karaduman, 15 gün önce AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladığını belirterek, yaklaşık 10 günlük bir süreçte geçen Pazar günü bir temayül yoklamasının gerçekleştirildiğini ifade etti. Karaduman, “Daha önceleri fikir sofrası adı altında İzmir’in ve balkan camiasının sorunlarını, beklentilerini, özlemlerini ve isteklerini tartıştığımız toplantılar yapmıştık. Bu toplantılarda birçok konuyu masaya yatırmıştık. Yalnız önümüzdeki 7 Haziran seçimleri olması sebebi ile ve bizimde bir aday adaylığı sürecimizin olmasıyla birlikte bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yapmak istedik. Bizde 2. bölgeye ait olan 16 ilçeyi ziyaret ettik. İlçeleri ziyaret ettiğimiz zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla sadece bizim camiamız değil oraya gittiğimizde bize yakınlık duyan, bizi seven ve bize desteklerini veren çok değerli insanların sevgisi ve paylaşımıyla da biz yola çıktık” dedi.

CAMİAMIZDAN HER ŞEY ÇIKAR VATAN HAİNİ ÇIKMAZ

1 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen temayül yoklamasını başarılı bir şekilde geçirdiklerini söyleyen Karaduman, “Temayül yoklaması ile çıkan haberlerin gerçek olmadığı ifade edildi. Sayın Genel Başkan Yardımcımızın ağzından bu tarz söylentilerin gerçek olmadığı tamamen bir algı operasyonu olduğunu ifade edildi. Biz bunların tamamen dışındayız. Balkan insanı bu ülkenin asli kurucu unsurudur. Balkan insanı dürüsttür. Balkan insanı çalışkandır. Balkan insanı birlik ve beraberlikten yanadır. Bizim camiamızdan her şey çıkar. Ama vatan haini çıkmaz. Vatanı seven ve vatanına sahip çıkan bu devlet ve millet için canını verebilecek insanlar çıkar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten de daha da evveline gidelim Osmanlı Dönemi’nde 30’un üzerindeki sadrazamdan ve o bölgeye gittiğimizde o bölgedeki Türkiye özleminden Türkiye adını duyduklarında gösterdikleri saygıdan ve ilgiden bunu çok net anlıyoruz. Bizim ‘biz balkan camiası olarak daha çok temsil edilmeliyiz’ şeklinde bir kararımız vardı. Daha çok sesimizi duyurmalıyız diye düşünüyoruz. Bizim oluşturduğumuz bu düşüncenin diğerlerinden biraz farkı var. Yerel seçimlerde belki başaramadık ama önümüzdeki genel seçimlerde arkadaşlarımız ‘seçilebilecek noktada Balkan Rumeli kökenli arkadaşlarımızı görmek istiyoruz’ diyorlar. Biz bu yola çıkarken kendi kararımızla çıkmadık. Pek çok arkadaşımız bize gelerek teveccühte bulundu. ‘Biz sizi temsilci olarak görmek istiyoruz’ dediler. Biz de o arkadaşlarımızın desteğini ve gücünü alarak aday adaylığı sürecimize karar verdik” şeklinde konuştu.

SİYASETİMİZİN MERKEZİNDE İNSAN VAR

Karaduman, İzmir ilinin ciddi sorunlarının ve beklentilerinin olduğunu öne sürerek, İzmir halkının kendisini anlayan adayları beklediğini iddia etti. Karaduman, “Bizim siyasetimizin merkezinde insan var. İnsan odaklı siyaset yapmak istiyoruz. Bugüne kadar beğenilmeyen uygulamalar olmuş olabilir. Fakat bundan sonra biz insan merkezli ve insanı hedefe koyan bir siyaset anlayışı olacak. Bununda en önemli alt yapısı ortak akıldan ve beyin fırtınasından geçmektedir. Biz Türkiye’de çözüm süreci başlamadan buradan Balkanlı arkadaşlarımızı alıp Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ne gitme cesareti göstermiş kişileriz. Çözüm sürecinin ilk günlerinde belki risk alarak o bölgelere gittik. O bölgede yaşayan tüm kardeşlerimizle kucaklaştık. Bizim için Üsküp ve Kosova ne ise Diyarbakır ve Mardin’ de odur. Biz bu anlayışla yola çıktık. Daha çok sorumluluk alarak elimizi daha çok taşın altına koymamız gerektiğini gördük” ifadelerini kullandı.

BEĞENİRSİNİZ YA DA BEĞENMEZSİNİZ

Genel seçimlerde AK Parti Adayı olarak 400 tane Türkiye çapında milletvekili istediklerini belirten Karaduman, “Pek çok siyasi parti var. Barajın altında olan siyasi partiler var. Barajı aşmak için uğraşan siyasi partiler var. Birde 12 yıldır girdiği tüm seçimleri kazanan AK Parti var. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Önümüzdeki seçimlerde de ister AK Parti ister diğer partiler ya da 400 tane milletvekilinin katılımı ile AK Parti’nin tek başına anayasayı yapma sürecinde biz tüm Sivil Toplum Kuruluşları tüm gençlerimizi ve kadınlarımızı bu noktada katkı koymak isteyenleri ortak aklı ile bu anayasayı yapmak için oraya gitmek istiyoruz” diye konuştu.

GELECEĞİMİZİ YÖNLENDİRECEĞİMİZ BİR SEÇİMDİR BU

Karaduman, İzmir ilini daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürme çabasında olduklarını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir’i daha çağdaş bir kent haline getirebilmek için hepinizin desteğine ve fikirlerine ihtiyacımız var. İzmir’i gerçekte hak ettiği yere ulaştırmamız gerekiyor. İzmir, Türkiye’nin 3. büyük şehri, Ege’nin incisi, özgürlüklerin beşiği ve 3 bin yıllık bir tarih sahiptir. İzmir insanlarının başı diktir. Düşüncelerini özgürce ifade etmek isteyen kişilerdir. Biz İzmir ilinin yapısını çok iyi biliyoruz. İzmir’i bilmeyen ve İzmir’de vakit geçirmeyen adayların İzmir’e çok fazla katkı vereceklerine inanmıyoruz. İzmir’in gelişmesi için İzmir’i çok iyi bilen adayların gelmesi gereklidir. Bu seçimleri çok önemsiyoruz. Burada yaşayan herkesin elini taşın altına koyma gereği vardır. Çünkü geleceğimizi yönlendireceğimiz bir seçimdir bu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.