TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk kadın başkan

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2015 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlk kadın başkan

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. 851 üyesi bulunan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu’nda 557 üye oy kullandı. Beş başkan adayının yarıştığı seçimli Genel Kurul’da geçerli oyların 210’unu alan Misket Dikmen’in listesi blok olarak kazandı. Misket Dikmen, 69 yıllık geçmişe sahip olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk kadın başkanı oldu.

İGC Olağan Genel Kurulu’nda Misket Dikmen, Ali Ekber Yıldırım, Mustafa Oğuz, Deniz Kezer ve Yener Özkesen’in listeleri yarıştı. Misket Dikmen’in listesi 210, Ali Ekber Yıldırım’ın listesi 166, Mustafa Oğuz’un listesi 126, Deniz Kezer’in listesi 43 ve Yener Özkesen’in listesi de 7 oy aldı. 2 oy boş çıkarken, 3 oy da geçersiz sayıldı. Misket Dikmen en yakın rakibi Ali Ekber Yıldırım’a 44 fark atarak seçimi kazandı.

İki dönem boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanlığı’nı yürüten Atila Sertel, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, üyelerden helallik isteyerek, yeni seçilecek yönetimi şimdiden kutladığını söyledi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetimine gelecek kişilerin son 6 yıldır yürütülen mücadeleyi kararlılıkla devam ettirmesini dilediğini ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

ÇELİK GİBİ DURUŞ

“6 yıl boyunca ailemden daha fazla zamanı mesleğimiz için, tutuklu gazeteciler için, basın ve ifade özgürlüğü için harcadım. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. 5-6 yıl hücrelerde tutulan, ceza çektirilen arkadaşlarımız için mücadele ettik. Biz bunları yaparken bazıları tarafından siyaset yapmakla, Ergenekon avukatlığı yapmakla suçlandık. Ama o dönemde çıkıp, yürümek lazımdı. Her iki dönemde de sağır bir kurbağa gibi kulaklarımızı tıkayarak yürüdük. Türkiye’de basının üzerinde inanılmaz bir kıyım, inanılmaz bir terör, inanılmaz bir baskılama var. Kim ki eleştiriyor? İşsiz bırakılıyor, cezaevine atılıyor, tehdit ediliyor. Türkiye basın özgürlüğü açısından en kötü dönemi yaşıyor. Buradan çıkacak yönetim kurulu buna hazırlıklı olmalı. Çelik gibi bir duruşu olması lazım. Gelip evinize bile girseler onlara karşı yürekli olunması lazım. Böyle bir yönetim gelmeli.”

Daha sonra Cemiyet yönetimine aday olan Misket Dikmen, Ali Ekber Yıldırım, Mustafa Oğuz, Deniz Kezer ve Yener Özkesen söz alarak yeni döneme ilişkin projelerini aktardı.

Kurulların ibrası ve 2015-2017 döneminin bütçesinin onaylanmasının ardından seçimlere geçildi. Oy kullanma işlemi saat 18.00’e kadar sürdü. Genel Kurul’da beyaz (Misket Dikmen), sarı (Ali Ekber Yıldırım), turuncu (Mustafa Oğuz), kırmızı (Deniz Kezer) ve mavi (Yener Özkesen) listeler yarıştı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.