TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÇEV öğrencileri Şehrazad’ı sahneye taşıdı

EÇEV öğrencileri Rimsky Korsakov’un ünlü eseri Şehrazad’ı Ayla Algan’ın anlatımı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile sahneye taşıdı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EÇEV öğrencileri Şehrazad’ı sahneye taşıdı

EMİNE ŞEKER

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Eğitim Merkezi (EÇEV) öğrencileri Rimsky Korsakov’un ünlü eseri Şehrazad’ı Ayla Algan’ın anlatımı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahneye taşıdı.

İZMİR’E KIZ YURDU KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Gösteri sonrasında konuşan EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu, 8 sene boyunca EÇEV’in yönetim kurulunda yer aldığını ve bu sene yönetim kurulu başkanı olduğunu açıkladı. Reşitoğlu, “Başkanlık görevim henüz çok yeni. Ama mevcut olan projeleri devam ettiriyoruz. Devam eden projeleri daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Dönemimizde eğer olursa da İzmir’e bir kız yurdu kazandırmayı amaçlıyoruz. Şu an için en büyük hedefimiz bu ve bunun için çalışmalara başlamış durumdayız” dedi.

SANATIN ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLDUĞU DÜŞÜNÜYORUZ

Kamuoyunun EÇEV’i sadece burs veren yönüyle tanıdığını iddia eden Reşitoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama biz çocuklarımızın eğitime ve aynı zamanda da sanata yönelmelerini istiyoruz. Çünkü bir bireyin hayatında sanatın önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da çocuklarımızı sanatsal faaliyetlerle de buluşturmayı istiyoruz. Bu organizasyonun özündeki önemi ise organizasyonu hazırlayan bizim eski bir bursiyerimiz Mehmet Girgin’dir. Girgin aslında koro şefliği eğitimi almış olmasına rağmen geçmişte hayvanlar karnavalı ve Kuvayı Milliye gibi çalışmalara da imza atmıştı. Onun bir gönül borcu aslında. Bu proje kapsamında Ayla Algın’da desteğini esirgemeyerek bize destek olmak için geldi. Amacımız iyi bir sesten masal dinleyerek, İzmirli ve EÇEV’li çocuklarında neler yapabileceğini göstermekti. Çocuklarımızın kendi imkanları olmadığı için tamamen biz kendi olanaklarımızla destek olmaya çalıştık.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.