TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziemir -Dokuz Eylül Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Gaziemir’in Dokuz Eylül Mahallesi’ndeyiz. Mahallemiz 1980 yılında sonra Atıf Bey Mahallesi’nden ayrılarak Dokuz Eylül ismini alıyor. Mahallemizin muhtarı ise görevini iki dönemdir başarıyla sürdüren Mustafa Tosun. Mahallemiz Gaziemir İZBAN hattının hemen yanında bulunduğu için ulaşım açısından zorluk yaşamıyor. Mahallemiz Gaziemir’in merkez mahallelerinden birisi konumunda

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gaziemir -Dokuz Eylül Mahallesi

TANER UYANIKER - Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü durağımız Gaziemir’in Dokuz Eylül Mahallesi. Mahallemizin muhtarı görevini iki dönemdir sürdüren Mustafa Tosun. Mahallemiz 1980 yılında sonra Atıf Bey Mahallesi’nden ayrılarak Dokuz Eylül ismini alıyor. Mahallemizin sınırları içinde çok fazla devlet dairesinin bulunması mahalle ve orada yaşayan halk için bir şans. Mahallemiz Gaziemir İZBAN hattının hemen yanında bulunduğu için ulaşım açısından zorluk yaşamıyor.  Mahallemiz Gaziemir’in merkez mahallelerinden birisi konumunda. Şehirleşme anlamında çok fazla bir sorunları görünmüyor. Ama mahallemizde daha fazla bir yeşil alan bulunabilirdi. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak bunların başında, İZBAN’ın ayırdığı mahalleyle iletişimi sağlamak için yapılan alt ve üst geçitlerin istenilen düzeyde olmaması gözüküyor. Alt geçidin her yağmurda sular altında kaldığını ve üst geçidin asansörünün çok sık arızalandığını belirten Tosun, mahalle sakinlerinin bu durumdan çok zorluk çektiklerini söyledi.

“SORUNLARI DİLE GETİRMEK İÇİN BURDAYIM”

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz 1980 yılında sonra Atıf Bey Mahallesi’nden ayrılarak Dokuz Eylül ismini alıyor. Mahallede, 3 lise, 1 tane ilkokul, 1 tane ortaokul, 2 tane cami, 1 tane sağlık ocağı, ilçe halk kütüphanesi, SGK merkezi, ulaştırma eğitim komutanlığı, havaalanı, sahil güvenlik komutanlığı, devlet demir yolları ve İZBAN hattı bulunuyor.

Muhtar olma süreciniz nasıl gelişti?

Bürokrasinin altında yer alan vatandaşların istemlerini dile getiremediklerini gördüğümden ve de dile getirebilseler bile çözüm bulamadıklarından ötürü aday oldum. Statükocu bürokrasiyi, seçilmiş olmam nedeniyle etkileyerek vatandaşın istekleri doğrultusunda gereğini yaptırtmak istiyorum. Vatandaşın yaşam kalitesini artırmak onları refah içinde yaşatabilmek için mücadele ediyoruz. Girişken ve sorgulayıcı yapımız vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı ve bu yolda bize desteklerini verdiler.

GEÇİT SORUNU

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Ekonomik ve akademik seviyenin altında kalması nedeniyle yerel yönetim ve devletin itibar etmediği bir mahalleyiz. Mahallemizde bulunan ve mahallemizi ikiye ayıran İZBAN hattının alt ve üst geçitleriyle ilgili sorun yaşıyoruz. Bu yapılan çalışmalar yetersiz gelmiştir. Alt geçit her yağmurda sular altında kalıyor ve vatandaşlar burayı kullanmakta zorluk yaşıyorlar. Suyun gideri ayarlanamadığı için su bu alt geçitte birikmektedir. Her ne kadar Büyükşehir Belediyesi müdahale etse de tam çözüm sağlanamamaktadır.  Bunun yanında üst geçide çıkış sadece asansörle karşılanıyor ve o asansöre çok sık arızalandığı için üst geçidi vatandaşlar kullanamıyor. Özellikle yaşlı ve çocuk arabasıyla geçmek isteyen kadınlar sıkıntı çekmektedir. Alt ve üst geçit sayısı da yetersizdir. Bunun yanında araç geçişi içinde seçimler zamanında söz aldık. Ama şimdiye kadar bir çalışma olmadı.

KANAL PROBLEMİ

Mahallemizde yetersiz bir alt yapı sistemi mevcuttur. Yollarda su birikiyor araçlar ve yayalar bu sular nedeniyle zorluk çekiyor. Büyükşehir’e defalarca başvurumuz oldu. Bu görüntü çağdaş İzmir’e yakışmamaktadır ve İzmir bunu hak etmemektedir. Yapılan yağmur suyu kanallarında hatalı projelendirme nedeniyle bu sorunu yaşamaktayız. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan ricamız sonucunda demir yollarının orada bulunan metruk bir binayı kaldırttık. Oraya çift geçişli bir yol yapılması iznini almamamıza rağmen Büyükşehir Belediyesi çevre çalışmasıyla birlikte yekpare asfalt dökümü yapmıştır. Görüntü olarak iyi dursa da bir alt yapısı düşünülmediğinden su birikintisi olmaktadır. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

İzmir’in güney girişinde Akçay caddesindeki trafiği tıkanmaktadır. Bu trafik sıkışması nedeniyle araçlar bizim mahallemizin ara sokaklarından geçiyor. Bu durum mahalle içindeki trafiği artırıyor. Mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Bu trafiğin çözülmesi gerekmektedir. Bu sadece bizim mahallenin ya da Gaziemir’in sorunu değil tüm İzmir’in sorunudur. Buraya yapılacak bir yol İzmir’i rahatlatacaktır.

“ANAYASAYA AYKIRI DAVRANILIYOR”

Muhtarların sorunları nelerdir?

Anayasanın 55. Maddesi ihlal edilmektedir. Bu maddede devlet çalışanlarına yaptıkları iş karşılığında ödeme yapar denmesine rağmen bize bu hakkımız verilmiyor. Biz ağır iş yükü altında çalışmamıza rağmen maaş verilmemesi nedeniyle bir hak mahrumiyeti söz konusudur.  Anayasamızın 60. maddesine göre ise devlet çalışanlarını sosyal güvence altına almak zorundadır diyor. Buna rağmen muhtarlar olarak sosyal güvence altına alınmadığımızdan dolayı bir mahrumiyet yaşamaktayız. Vatandaşların beklentileri doğrultusunda birçok istekleri olmasına rağmen ve her sorunlarında muhtara gelmelerine rağmen bize bir yetki verilmemiştir. Muhtarlıklar bu şekilde görülmeye devam ettikçe muhtarlık kurumu ve demokrasi itibarsızlaştırılmaktadır.

Mustafa Tosun Kimdir?

1970 yılında İzmir’de doğdum. 20 yıldır ise şu an muhtarlığını yaptığım mahallemde oturmaktayım. İki dönemdir muhtarlık yapmaktayım. Muhtarlıktan önce servis işletmeciliği yapmaktaydım. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım. Öğrenim durumum yüksekokul terktir.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 10500

Mahallenin seçmen sayısı: 6500

Mahallenin posta kodu: 35410

Mahallenin cadde sayısı: 2

Mahallenin sokak sayısı: 95

Mahallenin muhtarı: Mustafa Tosun

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.