TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma'da buruk 1 Mayıs kutlaması

Manisa’nın maden faciasıyla sarsılan ilçesi Soma'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları buruk geçti. Cengiz Topel Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrası basın açıklamasıyla ölen madenciler anıldı. Bir diğer etkinlikte partililerle birlikte CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Madenci Anıtı'na karanfil bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2015 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soma'da buruk 1 Mayıs kutlaması

Soma'da Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Manisa Şubesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de destek verdi. 

Basın açıklamasını, grup adına Eğitim- İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Cem Ok yaptı.
Soma'da ölenleri anan Ok, “Bizler bir davulun bir zurnanın parçası olmak istemedik bugün. Bizler bir yas gününün ortakları, bir yürek acısının kaderini paylaşanlar olmak istedik. Bizler sizlerin yanında olmak istedik. Bizler emeğin en yüce yerde olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin inşasını hep birlikte isteyelim istedik. Bizler sizlerle birlikte kazaları değil yaşanılabilir bir Türkiye'nin temellerini atmak istedik. Bunlar kaza değil, bir cinayet. Bu kadar büyük ihmalin yaşandığı, bu kadar büyük istismarların yaşandığı bu ülkede elbette ki bu ölümler kaçınılmaz. Elbette ki toprak altındaki onlarca canımızı vermemiz kaçınılmaz. Bu ihmaller, bu felaketler maalesef ülkemizin yakasını bırakmamaktadır. Soma'dan Ermenek'e uzanan bu cinayet zinciri son bulmalıdır. Artık bu işin fıtratında değil bilincinde, anlayışında ve felsefesinde bunun oluşması gerektiği kavranmalıdır. Bizler istiyoruz ki, emeğe ve alın terine sahip çıkanların yüzleri eğilmesin, yüreklerinde acı oluşmasın ve kendileri ağlamaklı olmasın çocukları, evlatları öksüz yetim kalmasın” dedi. Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. (DHA/MANİSA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.