TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek'te bugün sizler için Çankaya’da 2 yıldır hizmet veren Londra Çorba Köfte ve Kebap Salonu’na konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR

Sahipliğini Mustafa Yıldırım'ın yaptığı mekanda ilk farkına varacağınız o nefis köfte kokusu. Kendi halinde fazla büyük olmayan yerde Mustafa Ustanın elinden nefis yemekler müşterilerin beğenisine sunuluyor. Mekan çok eski olmamasına rağmen çevrede lezzeti sayesinde epey bir ün yapmış. Mustafa Yıldırım, köftecilik ve kebap üzerine olan geçmişine dair, “Aşağı yukarı 20 senedir bu mesleğin içerisindeyim. Bugüne kadar hep kendime çalıştım. Kendimi yiyecek sektörüne adadım. Hep köfte ve kebap üzerine işletmeler açtım. Sahipliğini yaptığım mekanlar hep İzmir'de oldu. Amacım her zaman halka güzel ve ucuz yemek sunmaktı" dedi.

“HALK GÜNÜMÜZ VAR"

Restoran'da her hafta müşterilere yönelik Cuma günleri Halk Günü yaptıklarını söyleyen Yıldırım, “Ben her zaman gelen kişilerin cebini düşünmüşümdür. Etin günümüzde ki fiyatı malum. Bundan dolayı her hafta cuma günü insanları çekmek için halk günü düzenliyoruz. Bu günde halka yaprak döner yanında salatası, tatlısı, içeceği olacak şekilde 13 Türk lirası gibi makul bir fiyata sunuyoruz. Amacım halka kaliteyi ucuz fiyata tattırmak” diye konuştu.

“LEZZET VE KALİTE"

Her fırsatta lezzet ve kaliteyi bir arada yaşatmak istediğini ifade eden Yıldırım, “Ben bir işletmeci olarak mekanımda hiç bir zaman bayat ürün bulundurmam. Her şey burada günlük ve tazedir. Ete de zaten lezzetini veren tazeliğinidir. Bir etin kokusu piştiği zaman güzel olmalıdır. Yediğiniz zaman ağızda erimelidir” dedi.

“EKONOMİK VE ÇEŞİTLİ"

Ürün çeşitliliği açısından etin her türlüsünü bulabileceğiniz mekanda, etin her çeşidini bulmam mümkün. Ürün çeşitliliği hakkında bilgi veren Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yerimde etin her türlüsünü bulabilirsiniz. Bizde Porsiyon köfte 7 Türk lirası en çok sattığımız ürünlerden bir tanesi bunun yanında karışık ızgara, çöp şiş, kuzu şiş, ciğer, sucuk, tavuk gibi çeşitlerimizde var. Ürünleri hem ekmek arası hem de porsiyon olarak tabakta sunabiliyoruz. Porsiyonlarımızda Adana ve Urfa'da her bir şiş 120 gram olmak üzere 2 adet. Ekmek arasında köftede ise her biri 25’er gramdan 5 köfte veriyoruz. Kuzu şişlerimizdeyse 3 şiş olmak üzere her biri 40 gram. Etlerimizin içine herhangi bir katkı maddesi asla koymuyoruz. Dönerlerimiz tamamen 100 de 100 saf et. Mekanımızın en çok satan ürünü köfte. Köftemizi altında bulgur pilavı ya da isteğe göre lavaş veya tırnaklı pide ile seçim tamamen size kalmış. Yanında soğanı, domatesi, biberi olmak üzere sunuyoruz. Bizde ekmek ve salata da sınır yok ne kadar yersen ye. Biz burada halka çalışıyoruz. Derdimiz para değil.”

“MEKANIMIZ TERTEMİZ"

İşletme sahibi olarak hijyene çok dikkat ettiklerini belirten Yıldırım, “Mekanımızı sıfırdan yaptık. Fayanslarımız, koltuklarımız burada gördüğünüz ne varsa her şey yeni ve tertemiz. Temizliğimizi günlük olarak akşamdan yapıyoruz. Akşamları bütün ızgaralarımızı yakarak steril ve bezlerle temizleyerek üstünde ki yağlarınız alırız. Her gün düzenli bir şekilde tezgahlarımızı deterjanlı su ile yıkarız. Salonumuz gün içinde defalarca silinir, temizlenir. Her akşam sabit 2 saatimizi buranın hijyeni için ayırırız. İnsanların sağlığı ile hiçbir zaman oynayamazsınız. Şahsen ben kendim yemediğim şeyi müşterimin önüne koymam. Para dediğiniz nedir? Vicdanlı olmak lazım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.