TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 “13 yılda sağlık ihraç eder duruma geldik”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili ve 25’inci dönem milletvekili adayı Recai Berber, ülkemizin sağlık alanında kat ettiği mesafeyi değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 “13 yılda sağlık ihraç eder duruma geldik”

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber gece geç saatlere kadar Manisa merkezde ve ilçelerde ziyaretlerini sürdürdü. Şehzadeler Saruhan Park’ta düzenlenen etkinlikte kadınlara seslenen Berber, ardından Sancaklı Bozköy Mahallesi’nde geniş katılımlı bir miting gerçekleştirdi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’inde katıldığı mitingde konuşan Berber, muhalefet partilerini eleştirdi.

Mahallelilerin oldukça coşkulu karşıladığı Berber, “Bunların tek derdi ülkemizi koalisyonla yönetilen günlere geri götürmek” diye konuştu. Vatandaşların o zihniyete prim vermeyeceğine inandığını kaydeden Berber, “Muhalefet iktidar olmak istemiyor. Biri yüzde 35 nasıl alırım derdinde, diğeri barajı aşabilmenin... 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı olduğunda nasıl bir İstanbul varsa, 2002’de hükümetimiz iktidar olduğunda öyle perişan bir Türkiye vardı.  Ekonomi çökmüş, ülke batmış durumdaydı. İnsanımızın o günleri unutması, o zihniyetlere, o anlayışa prim vermesi mümkün değil” diye konuştu.

 SAĞLIK İHRAÇ EDER BİR KONUMA ULAŞTIK

Özellikle sağlık alanında yapılan yatırımlarla büyük bir atılım gerçekleştirildiğine değinen Recai Berber, “Hatırlayın 2002 öncesinde devlet hastanelerinde muayene olmak mümkün değildi” dedi.  AK Parti dönemindeki 13 yılda Manisa’dan ve ülkemizden çevre ülkelere bile sağlık hizmeti vermeye başladığımızı dile getiren Berber ana muhalefet liderine de yüklenerek, “Kemal Kılıçdaroğlu hesap uzmanıdır. Benim de meslektaşımdır. Ancak hesap bilmediği SSK’yı batırmasından bellidir. O dönemde SSK’nın hastanelerine girebilmek mümkün değildi. Geceden sıraya giriyordunuz. Ancak yine de fiş alamadan, muayene olamadan evinize dönüyordunuz. Hastane önünde kuyruğa girme devri AK Parti hükümeti döneminde sona erdi. Özel hastanelerde bile olmayan imkanlarla devlet hastanelerimizi donattık. Artık sadece Manisa’ya ya da ülkemizin herhangi bir iline değil, çevre ülkelere ve dünyaya da sağlık hizmeti götürmeye başladık. Özellikle göz ve diğer alanlarda her yıl on binlerce kişi sağlık bulmak için ülkemize geliyor ve döviz bırakıyor. 13 yılda sağlık ihraç eden bir duruma geldik. Nereden nereye… Şimdi sağlık turizmini konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

 MANİSA’YA DEVLET HASTANESİNİ KAZANDIRIYORUZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun da başkanı olan Recai Berber, Manisa’ya iki yeni hastane kazandırdıklarını söyledi. Yapılan çalışmalarla bu hastanelerin depreme de dayanıklı halde tamamlanmasının sağlanacağını dile getiren Berber, “Biliyorsunuz Manisa’mız deprem bölgesi. Durmadan sallanır.  Allah korusun bu yapılar şiddetli sarsıntılarda bile dört dörtlük ayakta kalacak şekilde tamamlanıyor. İnşallah iki yıl içinde hizmete açacağız” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.