TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışanlar sakal bırakacak

Bornova Belediyesi çalışanları, toplu sözleşmede yer alan haklarının çiğnendiği gerekçesiyle sakal bırakma eylemine başlayacak  

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2015 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çalışanlar sakal bırakacak

NEŞE YAVUZ

 

Bornova Belediyesi’nin, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) ile imzaladıkları ve 15 Mayıs 2014-21 Aralık 2015 tarihleri arasında yürürlükte kalacak olan Toplu İş Sözleşmesi maddelerini ihlal ettiği iddia edildi.

 

Bornova Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Hamza Yavuz’un gündeme getirdiği iddiaya göre, belediyede çalışan memurların servis hakları, 1 Mayıs tarihinden itibaren ellerinden alındı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Yavuz, “Bornova Belediyesi çalışanları TÜM BEL-SEN ve belediye arasındaki toplu sözleşme haklarından yararlanıyordu. Bu sözleşme 15 Mayıs 2014 tarihinde imzalandı ve 31 Aralık 2015 tarihine kadar da yürürlükte kalacak. Toplu sözleşmenin 22. maddesinde ulaşımla alakalı haklar yer alıyor. Bu hak kapsamında belediye işçilere ulaşım için servis hakkı veriyordu fakat 1 Mayıs tarihinde bu haklar ellerinden alındı” dedi.

 

“YAZILI AÇIKLAMA YOK”

 

Yavuz, memurların bu haklarının 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda ellerinden alınmasının hoş olmadığını belirterek, “Ben bunu meclis gündemine taşıdım. Bana cevap olarak ‘biz onlara ulaşım bedeli ödüyoruz, bu yüzden servise gerek yok’ dediler. Ama çalışanların bordrolarını incelediğimiz zaman böyle bir ödemenin olmadığını görüyoruz. Zaten belediye yazılı bir açıklama da yapmadı bu konu hakkında çalışanlarına, sadece ben meclis gündemine taşıdığım için sözlü savunma yaptılar” dedi.  Çalışanların imza topladığını ve sakal bırakma eylemi yapacaklarını ifade eden Yavuz, “Pasif bir eylem olarak ben de buna katılacağım. Partimden bağımsız, kişisel olarak destek veriyorum kendilerine” ifadelerinde bulundu.

 

“HENÜZ BİR GELİŞME YOK”

 

Yine konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan TÜM BEL-SEN 2 No’lu Şube Başkanı Faruğ Vergili iddiayı doğrulayarak, “Evet işveren böyle bir şey düşünmüş, bizler de imza topladık servis hakkı çalışanların elinden alınmasın diye. Bize ek bir servisle bunu düzeltmeye çalıştıklarını ifade ettiler ama henüz bir gelişme yok” ifadelerinde bulundu.

 

TÜM BEL-SEN 2 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Özkan Gözcü ise, “Bornova Belediyesi, toplu sözleşmede böyle bir madde olmasına rağmen servis hakkını kaldırdı. Bizler de belediyeye yazı gönderdik fakat henüz bir dönüş olmadı. Görüşmelerimize devam edeceğiz” dedi.

 

TÜM BEL-SEN ile Bornova Belediyesi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi:

Dördüncü Bölüm (Sosyal Haklar):

Madde 22- (Ulaşım):

“Çalışanlar belediyenin şehir içi ulaşım olanaklarından ücretsiz olarak yararlanır. Bunun olmaması durumunda belediye kendi çalışanlarının ulaşımını sağlamak amacıyla servis aracını hizmete koyar. Tüm çalışanlar bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanır. Güzergah sendika temsilcisi ile ortak belirlenir. Merkez bina dışında görev yapan ‘Çalışanların’ ilgili çalışma yerlerine ulaşımları servis araçlarıyla sağlanır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.