TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu'ndan şoför esnafına müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu'ndan şoför esnafına müjde

Şoför esnafına yönelik müjdeleri sıralayan Davutoğlu, “Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz. Yani bir seferliğine değil, 2016 yılı sonuna kadar yenilemeniz halinde ÖTV'niz bizden. Son teknolojiyle donanmış, güvenlik, konforlu araçlarda hizmet vereceksiniz, araç stokunun yenilenmesiyle vatandaşlarımız da bu konfordan istifade edecekler” dedi. 

Vatandaşların canlarının şoför esnafına, onların canlarının ise kendilerine emanet olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: “Şiddeti önlemek için araçlarınıza takılacak kamera ve GPS sistemlerinin bedelini vergiden düşürüyoruz. Özellikle GPS sistemiyle gidilecek yere hem en uygun güzergahtan verimli şekilde gideceksiniz hem de araçlarınız izleneceği için güvenlikte kesin bir emniyet içinde seyrüsefer edeceksiniz. Şoför esnafımızın daha sağlıklı çalışabilmesi için araçlar kadar bekleme ve dinlenme yerleri de önemli. Üçüncü müjdemiz; temiz, düzenli ve sağlıklı dinlenme yerleri, durak kulübeleri sektörde hızla yayılacak ve bu konuda yerel yönetimlere gerekli desteği sağlayacağız. Şehrin mimari dokusuna uygun, estetik ve kullanışlı dinlenme yerleri inşasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmayı takdir ediyorum.”

Kanuni yapısal değişiklikler gerçekleştireceklerini bildiren Davutoğlu, “Bu çerçevede ‘özel halk otobüsleri’ tanımı 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na eklenecek. Minibüsçülerimizin Motorlu Taşıt Vergisi ile ilgili sorununu kanuni değişiklikle çözeceğiz. Metro ve raylı sistem taşımacılığı yapılan güzergahlarda servis taşımacılığının kaldırılacağına dair söylentiler ya da açıklamalar geçersizdir. Metro ve raylı sistem tabii yaygınlaştırılacak, mümkün olduğu kadar en az aracın trafikte olmasına gayret edeceğiz ama diğer taraftan okullarımızın servis kültürü, o servislerdeki yakın muhabbeti ve genel olarak da servislerden istifade eden vatandaşlarımıza muhabbeti hepimizce malumdur. Dolayısıyla bu konudaki uygulamada da gerekli düzenlemeleri yapacağız” açıklamasında bulundu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.