TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Köylüyü yine milletin efendisi yapacağız”

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray Atatürk'ün milletin efendisi olarak nitelendirdiği köylüyü kırsal kalkınmayla yine milletin efendisi yapacaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 09:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Köylüyü yine milletin efendisi yapacağız”

NİHAT AK - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray Genel Seçim kapsamında Ödemiş ilçesinin kapanan eski Ovakent Belde Belediyesi’nde çalışmalarını sürdürdü. Milletvekili Çıray, eşi Selmin Çıray ve partilileriyle birlikte Ovakent Bahar Şenliğine katıldı. Usta aşçılarla keşkek döven Milletvekili,  yurttaşlara yöresel damak tatlarının başında gelen keşkekten ikram etti.

Yöre halkının büyük ilgi gösterdiği CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray yurttaşların dertlerini dinledi. Hayat pahalılığı nedeniyle yurttaşların kendine yetecek karar bile sebze meyve üretmediğini belirtmesi üzerine Çıray, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bu Cumhuriyeti kurduğunda Köylü Milletin Efendisidir demişti. Neden demişti? O dönemde köylü ürettiği gıda ve tarım ürünleriyle milletini besliyordu. Köylü, yurttaşımızın yaşam kaynağıydı. AKP İktidarında köylü üreten değil tüketen konumuna getirildi. Kendi öz evladımızı güçlendirip neslimizi beslemek yerine ithalatı tercih ettiler. İyi gününde tarım ve gıda ürünü veren elin oğlu kötü günümüzde insanın yüzüne bakmaz. Girdi maliyetleri yükseldiğinden üretim yapamayan köylü şu anda çaresiz ekimden dikimden vazgeçti. İktidarımızda gerçekleştireceğimiz Kırsal Kalkınma Hamlesiyle yine köylümüzü milletimizin efendisi yapacağız” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray,  iktidarları döneminde kırsal kesim için yapacakları seçim vaatlerini şu sözlerle anlattı, “Üretim yapacak çiftçinin köylünün mazotunu 1.5 liradan vereceğiz. Girdi maliyetlerini düşüreceğiz. Tarım üretimini teşvik edeceğiz. Aile işletmeleri ve küçük çiftçilerin, ürünlerini doğrudan tüketiciye satmalarını sağlayacak kurumsal düzenlemeleri yapacağız. Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar hazineden karşılayacağız. Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliğini devlet güvencesi altına alacağız. Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız. Büyük kentlere yakın kırsal bölgelerde, tarım ve ekolojik siteleri ve botanik bahçelerini kurarak bu bölgeleri çekim alanları haline getireceğiz.”

 

Bugün iki Trakya büyüklüğündeki araziyi ekip dikmeyi bırakan köylü ve çiftçinin, yapacakları Kırsal Kalkınma hamlesiyle yeni tarım alanlarına bile ihtiyaç duyulacağını vurgulayan Çıray, “Hazine arazilerinin tarım üretimine kazandırılması ve toprak toplulaştırılma faaliyetlerini, kuracağımız Arazi Edindirme Ofisleri eliyle yürüteceğiz. Uygun hazine arazilerini iktidarın yandaşlarına peş keş çektiği alanlar olmaktan çıkartacağız. Ve yurttaşlarımızın alın teriyle üreteceği alanlar yapacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.