TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik’ten, siyasi partilere eleştiri

Atatürk Müzesi'nin açılışının ardından İzmir Valiliği'ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, daha sonra geçtiği AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Çelik İl Başkanlığında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, burada yaptığı açıklamalarda seçime girdikleri siyasi partileri eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 09:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakan Çelik’ten, siyasi partilere eleştiri

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir’de Alsancak Atatürk Müzesi’nin açılışından sonra Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Çelik’i İl Başkanlığında partililer ve İl Başkanı Bülent Delican karşıladı. Çelik, Adana ve Mersin'de HDP seçim bürolarına eş zamanlı olarak yapılan bombalı saldırıları kınadığının belirterek, “HDP'ye dönük saldırılar oldu. İstihbarat birimlerini topladım. Herhangi bir partiye yapılan saldırılar bütün siyasi partilerdir. Seçim bürosuna, seçim arabasına saldırmaları hepimizin meselesidir. Eş zamanlı olarak patlayan bombalar, bunlar HDP'nin değil hepimizin meselesidir. AK Parti CHP ve MHP ye yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. Zaman ayarlı bombalar ama bunlar seçime ayarlı bombalar. Vatandaşlarımızın arasındaki rekabeti husumete dönüştürmek için yapıyorlar. Bu memleket için mecliste beraber çalışacağız. Yeri gelince yine el ele tutuşacağız. İzmir'de bu centilmenliğin korunacağına inanıyorum. Herkes çıksın meydanlara bu bayramdır. Provokasyonlara karşı siyasi partiler sistemini hedef alıyorsa karşısına dikiliriz" diye konuştu.

“HESAPSIZ ANLAYIŞ BİZİ 2001 KRİZİNE GÖTÜRDܔ

Çelik, AK Parti döneminde Türkiye'nin iyi yönetilmesi ve kaynakların iyi kullanılmasıyla bu günlere geldiğini söyleyerek, önceki yıllara ait gazete haberlerinden örnekler vererek, “Devlet çöktü diyor. Para kalmamış, yurtdışındaki büyükelçiler Türkiye'ye gelemiyor. CHP genel başkanının bir açıklamasında işçiye ve memura ödenecek para kalmadı. Bazı gazete manşetleri 6 ay işçiye para ödenemedi diyor. 3'üncü büyük donör ülke olmuş bir ülkeden bahsediyoruz. 15 sene evvel okul zamanı çocuklara verecek kitap bulamazdık. Bu çocukların ders kitapları ücretsiz veriliyor. Pertrol, doğalgaz bulmadık. Fark Türkiye'nin iyi yönetilmesi ve kaynakların iyi kullanılmasıdır. Kılıçdaroğlu, emekli torununa bayramda ne kadar para vereceğini düşünmeyecek diyor. Ne veriyorsa 5 katını veririz anlayışı ve hesapsız harcama bizleri 2001 krizine götürdü. İnsanların iş bulamayacağı bir Türkiye'ye çevirmeye çalışıyorlar. Herkes buna dikkat etsin. Kılıçdaroğlu Bağkur'u SKK'yı batırmış. Onun mantığıyla on katı harcarsınız iki yıl sonra haciz gelir" diye konuştu.

“BUNLAR ERDOĞAN’SIZ TÜRKİYE İSTİYORLAR”

Çelik, Türkiye'de AK Parti seçmenin değişim, ileri demokrasi ve güçlü ekonomiyi savunduğunu belirterek, “Türkiye’de iki tane parti var. Diğerlerinin adına kaos partisi diyorum. Üç tane genel başkan var. Sabah Kemal Kılıçdaroğlu, öğlen Devlet Bahçeli, akşam Demirtaş'a bırakıyor. Bunlar Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye istiyorlar. AK Parti'nin Davutoğlu başkanlığında birinci parti çıkmamasını istiyorlar. Irak ve Suriye'de CHP, MHP, HDP benzeri partiler olduğu için kaos var. Herkesi dengeleyecek AK Parti gibi bir parti olmadığı için ortaya çıkan sonuç bu. AK Parti olmadan böyle bir sonuç çıkar" dedi.

 

Çelik, HDP ve MHP'yi eleştirerek, “2001’de dünyada kriz yokken bunlar Türkiye'yi batırdı. Dünyada kriz varken Allah korusun bunların seçim beyannamesi hayata geçse Türkiye 2001'den beter olur. AK Parti'yle hedef 2023. Yeni Türkiye'nin partisi AK Parti bunlar eski Türkiye koalisyonudur. Kim ne veriyorsa 5 fazlası mantığıyla olmaz. Sanmayın ki MHP ile HDP ayrı. HDP'nin yükselttiği tansiyon MHP'yi besliyor. MHP'nin yükselttiği tansiyon HDP'yi besliyor" şeklinde konuştu.

“HERKESİN OYUNU KORUYACAĞIZ”

Çelik, AK Parti'nin oyları çalacağı şeklindeki iddialara cevap vererek, “Oyları çalacak dendi. Anketler seçim sonucuymuş gibi bir algı yaratıyorlar. Şimdi de oylar çalınacak diyorlar. Siyasi partilerin her birinin oyunu koruyacağız. Seçim sonrasında bu oylara kavuşamayacaklar. Kim diyorsa ki oylar çalınacak, şuandan itibaren takip eden seçimde hüsrana uğrayacağı için yalan söylüyor. Bunu söyleyenler koltuğu bırakmamak için bahane üretiyor. İzmir'deki teşkilatta neşe içinde bir demokrasiye koşuyoruz. Yorulduysanız İzmir'e gelin çalışamaya devam. İzmir'in 2023 hedefleri için olmazsa olmaz" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.