TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“HDP’yi seçmek özgürlüğü seçmek demek”

HDP İzmir milletvekili adaylarından Ertuğrul Kürkçü, HDP’yi seçmenin; özgürlüğü, eşitliği, adaleti, halkların dayanışmasını seçmek demek; seçmemenin ise çatışmayı, mezhep tahakkümünü kabul etmek, içeride ve dışarıda savaşın devamını seçmek demek olduğunu kaydetti

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“HDP’yi seçmek özgürlüğü seçmek demek”

HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü Kürkçü, HDP’nin Narlıdere ve Ödemiş’te düzenlediği mitinglerde, kimseden sadaka oy istemediklerini, bugüne kadar doğru, güçlü ortak bir sol irade çıkmadığı için giden oyların kaynağına dönmesini istediklerini belirterek,  Türkiye’nin bütün ilericileri, demokratlarının, Alevi kesimin bütün demokratlarının şimdi yüzlerini Halkların Demokratik Partisi’ne döndüğünü söyledi.

Kendilerine şimdi de AKP ile koalisyon kurup kurmayacaklarını sorduklarına işaret eden Kürkçü, demokrasi, özgürlükler, eşit haklı yurttaşlık temeline dayalı bir anayasa; halkların şiddetten ve baskıdan uzak yaşaması için mücadele ettiklerini belirterek, “Niçin halka kurşun sıkacak bir partiyle koalisyon yapalım. İşçiye sıkılacak kurşunun, Gezi’deki gençlere sıkılan kurşunun ortağı niçin biz olalım” dedi.

Kürkçü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben de, “Siz AKP ile hükümet kurar mısınız? Müzakere sürecine ‘evet’ der misiniz? Net cevap istiyoruz” diye seslendi.

Ertuğrul Kürkçü, Narlıdere mitinginde yaptığı konuşmada, bütün dünya Türkiye seçimlerini tartışırken, HDP’yi konuştuğunu belirterek, “HDP’yi seçmek demek özgürlüğü eşitliği, adaleti halkların dayanışmasını seçmek demek. HDP’yi seçmemek ise çatışmayı, mezhep tahakkümünü kabul etmek, içerde ve dışarıda savaşın devamını seçmek demektir” açıklamasında bulundu.

“İNTİHAR ETTİKLERİNİ BİLMİYORLAR”

AKP’yi tek başına hükümet kuramaz hale, HDP’nin Meclis’e girmesinin sağlayacağını vurgulayan Kürkçü, “HDP’ye oy vermeyip, ‘onlara oy vermeseniz de Tayyip Erdoğan başkan olmayacak’ diyenler, aslında intihar ettiklerini bilmiyorlar. HDP Meclis’te değilse, AKP’nin Türkiye’de anayasal çoğunluğu ele geçirme olasılığı, CHP’nin Meclis’e yüzde 30’dan fazla oyla girmesinden çok daha yüksektir. Bunu Kılıçdaroğlu da biliyor. Aslında HDP’nin Meclis’e girmesinin kendi partisi için de  daha iyi olduğunu bile bile tıpkı Deniz Baykal’ın yaptığı gibi devlete destek olayım diye kendi partisine köstek oluyor. O yüzden CHP’ye oy veren yurttaşlarımıza bir kere daha düşünmelerini öneriyorum. Sizler bu meydanda evlerinize, işlerinize geri döndüğünüzde anlatınız ki, HDP barajı aşmaz ise CHP’nin elde edeceği hiçbir kazanç yoktur. Biz sadece ve sadece destek istemiyoruz. Her evde bizim olan en az iki oyu geri istiyoruz ve alacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.