TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir önünde sözleşme isyanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel - İş 2 Nolu Şube arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine yüzlerce işçi belediye önünde oturma eylemi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir önünde sözleşme isyanı!

Toplam 3 bin 600 işçiyi ilgilendiren eylem Konak Pier önünde başladı. Burada toplanan işçiler, “Toplu sözleşme hakkımız söke söke alırız", “Yüzde 8; kaç gevrek, ne kadar patates eder?", “İnsanca yaşam, güvenli gelecek istiyoruz" sloganları atan grup yürüyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Burada oturma eylemi yapan işçilere seslenen DİSK Genel - İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, “Şu ana kadar yaptığımız görüşmelerde işverenin bize yaptığı son teklif yüzde 8 zam ve 20 gün ikramiye artırımıdır. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir artış değildir. Temel ihtiyaçlara her geçen gün gelen zamlar, artan kiralar ve bankalara ödenen borçlar nedeniyle var olan ücretle yaşayabilmemiz imkansız hale gelmiştir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen Şanlı, “Gelin bu toplu sözleşmeyi masada karşılıklı olarak çözelim. Ya hep birlikte davul ve zurnalarla anlaşma yapıp bunu kutlayalım ya da biz İZENERJİ işçileri olarak haklarımızı almak için her türlü mücadeleye hazırız. Aksi taktirde grev kararı alacağız" diye konuştu. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.