TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İhanetin Belgesini açıklayacağız”

Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısıyla İzmirlileri yarın Gündoğdu’da yapılacak mitinge davet edildi. İl Başkanı Mustafa Tosunlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatana ihanet belgelerinin mitinge gelenlere Genel Başkan Doğu Perinçek tarafından açıklanacağını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İhanetin Belgesini açıklayacağız”

TANER UYANIKER-Vatan Partisi İzmir İl Örgütü yarın Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek miting öncesinde basın toplantısı yaptı. İzmirlilerin Gündoğdu’da yapılacak mitinge çağrıldığı bilgilendirme toplantısına, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Şule Perinçek, İl Başkanı Mustafa Tosunlar, Milletvekili adayları Hulki Cevizoğlu ile Pınar Gül, gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

“PERİNÇEK İHANET BELGESİ AÇIKLAYACAK”

Yapılacak miting hakkında bilgiler veren İl Başkanı Mustafa Tosunlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve meclisteki 4 partiyi yönelik sert eleştirilerde bulundu. Tosunlar, “Gündoğdu Meydanı’na şimdiye kadar 4 siyasi parti çıktı. 4'ü de meclis partileri. Meydana ne kadar kalabalık topladıkları, hangi yöntemle topladıkları hepinizin malumudur. Ama bizler o meydanı Cumhuriyet Mitinglerinde milyonlarla doldurmuştuk. En son da andımız yasaklandığında o meydana o günün İşçi Partisi önderliğinde 1 milyon insan toplamıştık. Yarın böyle coşkulu kalabalık bekliyoruz. Yarın mitingimizin diğer partilerden farkı şudur; 7 Haziran basında yazıldığı gibi bir son değil yeni bir dönemin, mücadelenin başlangıcı olacaktır. Mitingimizi de işgale uğrayan İstanbul'da Halide Ediplerin Üsküdar'daki bağımsızlık mitinglerine benzetebiliriz. İzmir'den 14 Mayıs akşamı ertesi gün işgale uğrayacak İzmir'de Hasan Tahsin önderliğinde Bahri Baba Parkı'nda yaptıkları gece mitingine benzetebiliriz. Vatan Mitingi tam bağımsızlık meşalesini yakacak” dediHerkesi mitinge davet eden Tosunlar, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in miting günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatan ihanetini belgelerle açıklayacağını sözlerine ekledi. Tosunlar, “Şu anda ülkemizi bu hale getiren 13 Yıllık AKP iktidarının 1 numaraları sorumlusu diyebileceğimiz Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden Recep Tayyip Erdoğan hakkında genel başkanımız vatana ihanet belgelerini açıklayacaktır.  Dikkat ederseniz diğer muhalefet partileri çalmayacağız, çaldırmayacağız diyor ama hiç biri Recep Tayyip Erdoğan'ı yüce divana götürecek suçlardan bahsetmiyor. Recep Tayyip Erdoğan anayasa gereği hırsızlıktan yargılanamaz o yüzden Cumhurbaşkanı oldu. Yargılanacağı yegane suç vatana ihanettir.  Onu da genel başkanımız cuma günü belgeleriyle kayıtlarıyla anlatacaktır. Biz tüm Atatürkçüleri laikleri demokratları vatanseverleri Mustafa Kemal'in askerlerini Türk Bayraklarını alarak Gündoğdu'ya bekliyoruz.  5 Haziran günü meydanı doldurup yeni mücadelenin müjdesini vereceğiz” diye konuştu.

“CAN DÜNDAR’A DEĞİL İLKELERE SAHİP ÇIKIYORUZ”

İzmir Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu ise konuşmasında MİT TIR’larına ait görüntüleri yayınladığı için Cumhuriyet Gazetesi ve Can Dündar’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan baskıyı eleştirerek şunları ifade etti: “Bizim medyamıza yani, Atatürkçü medyaya yıllardır bu tehditler yapılırken kimse sahip çıkmadı. Tehditlerin ötesinde kumpaslara dönüştü. Zindanlara dönüştü bunlar. O sıralar Can Dündar 'İyi ama sizin yaptığınız gazetecilik şöyle, iyi ama şunları yazmasaydınız' gibi yaklaşımlarda bulundu. Can Dündar'ın bugün kadar Atatürkçü medyaya sahip çıkmamasına karşın biz ona direndiği için sahip çıkıyoruz. Tayyip Erdoğan'ı eleştiriyoruz. Biz Can Dündar'a değil ilkelere sahip çıkıyoruz. Baskıların engellenmesinden yanayız. Dün o bize sahip çıkmasa da bugün biz ona ve basın özgürlüğüne sahip çıkıyoruz. Umarım onlara önümüzdeki gelişmelerde bu konu ders olur.”

“HDP’YE ELEŞTİRİ”

Cevizoğlu  Selahattin Demirtaş’ yönelik sert eleştirilerde bulundu. Selahatttin Demirtaş’ın medya organları tarafından parlatılmaya çalışıldığını ifade eden Cevizoğlu Demirtaş’ın ‘Biz sadece saz çalarız’ açıklamasına da, “Senin eş başkanın Abdullah Öcalan 40 bin kişinin canını çaldı” diyerek tepkisini gösterdi. PKK terör örgütü ve HDP silahları bırakacak ve sonrasında Türkiye'de toplumsal barışın yolu açılacaktır diyen Cevizoğlu, AKP’nin yaptığının PKK’yı iktidara taşımak olduğunu söyledi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.