TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oy ve Ötesi sandık başındaydı!

Seçimlerde, seçim güvenliğini sağlama amacıyla kurulan ve Türkiye çapında binlerce kişilik gönüllü ordusu olan bağımsız oluşum Oy ve Ötesi dün sandık başındaydı

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Oy ve Ötesi sandık başındaydı!

NEŞE YAVUZ/ANIL YIKGEÇ- Herkesi oy vermeye ve oyuna sahip çıkmaya çağıran bağımsız oluşum Oy ve Ötesi, dün İzmir’de görev başındaydı. Herhangi bir partinin taraftarı olmayan gönüllüler, vatandaşın oyuna sahip çıkması için mücadele etti. Oyların çalınması, tutanakların değiştirilmesi, sahte pusulalar gibi güvenlik ihlallerine karşı hazırlıkta olan Oy ve Ötesi’nden iki görevli gazetemiz Ege’de Bugün’e açıklamalarda bulundu.

KATILIM YÜKSEK

Alsancak Gazi Ortaokulu’nda görev alan Bercis Alltay, okulda seçimlerin iyi gittiğini herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade ederek, “Kurul tamamlandı, dördüncü kişi sonradan geldi. Ben sandık kurulunda değilim. Beni isim ve nüfus kontrol etmekle görevlendirdiler. Seçimler oldukça iyi, katılım çok yüksek. Sabahtan beri hiçbir problemle karşılaşmadık burada. Sandık kurulu ekibi de oldukça iyi. Bu sandıkta CHP ve AK Parti görevlisi var, HDP müşahitleri de dolaşıyor okulda arada sırada sandıklara uğruyorlar” dedi.

“OY SAYIMINI HERKES İZLEYEBİLİR”

Vatandaşların oy sayımının izlenebileceğine dair sorular sorduğunu söyleyen Aytaç, “Tabii ki isteyen herkes oy sayımını izleyebilir. Tüm halka açıktır oy sayımı. Ayrıca vatandaşlarımız katılımın nasıl olduğunu da öğrenmek istiyorlar. Bölge çok bilinçli bir bölge, katılım yüksek o yüzden bu okulda asayiş berkemal” ifadelerinde bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.