TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşi temizlemek ama; o kirletiyor!

“Yüzülebilir Körfez’’ için yoğun çaba sarf eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hayalini, yine Büyükşehir’in bir başka birimi suya düşürüyor. Körfez’deki kirliliği temizlemek için Pasaport’ta konuşlanan “Süpürge gemi”yi temizlemeye çalışan görevliler, kimyasal maddeler içeren suları denize bırakınca, ortaya istenmeyen manzaralar çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2015 06:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşi temizlemek ama; o kirletiyor!

MEHMET ŞERİF TOPRAK- Mavi Körfez isimli süpürge teknesi, Pasaport’ta konuşlu bulunuyor ve buradan hareket ederek Kordonboyu, Konak ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca uzanıp giden sahilde denizde biriken çöp ve yosunları topluyor.

Ancak haftasonu olduğu için Mavi Körfez’in görevlileri tatildeydi. Bir hafta görev yapan tekne için temizlik zamanı gelmişti. Görevli eline aldığı hortum ile temizliğe başlarken, teknenin gözdesini ve kaptan köşkünü bir güzel temizledi. Ancak unutulan şey temizlik sırasındaki kirli ve bekli de kimyasal maddeler içeren suların Körfez’e bırakılmasıydı. Tekneden akan kirli sular teknenin etrafında yoğun bir kirlilik oluştururken, görevliler bunun farkında bile değildi.

Çevreden olayı gören vatandaşlar; “’Büyükşehir Körfez’i bir yandan temizlemeye çalışıyor, diğer yandan da kendini bilmez bazı görevliler eliyle de kirletiyor. Bu nasıl iş anlayamadık. Bence daha dikkatli olunmalı. Körfezimiz eğer temizlenecek ise bir damla kirlilik bile denize akmamalı. Çünkü bu olay kentin göbeğinde, özellikle turistlerin de yoğun olarak kullandığı Kordonboyunda yaşanıyorsa vay halimize’’ dediler.

Öte yandan, Pasaport ve çevresinde çok sayıda olta balıkçısının bulunması, tutulan balıkların insan sağlığı açısından tehlike arzetmesine de neden olabileceğine dikkat çekiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.