TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açık Hava’da “Deli” var

Enis Fosforoğlu’nun ücretsiz oyununu kaçırmayın

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2014 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Açık Hava’da “Deli” var

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sanatseverleri bugün Enis Fosforoğlu Tiyatrosu’nun ‘Deli’ adlı komedi oyunu ile buluşturuyor. 12 Temmuz akşamında ise Talimhane Tiyatrosu’nun ‘Seni seviyorum.. Mükemmelsin.. Şimdi değiş’ adlı müzikal tiyatrosu sahnelenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında İzmirli tiyatroseverler için birbirinden güzel iki tiyatro oyunu hazırladı. Enis Fosforoğlu Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Deli’ adlı komedi oyun, 3 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 21.00’de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşacak. Ücretsiz oyuna tüm tiyatro tutkunları davetli.

Gazeteci yazar Refik Erduran’ın yazdığı ve ünlü tiyatrocu Enis Fosforoğlu’nun yönettiği oyunda Enis Fosforoğlu’nun yanı sıra Seren Fosforoğlu, Seda Özel, Soner Engür, Emel Filiz, Can Ergen, Haluk Ramazanoğlu, Can Seçkin, Ömer Efe Akyalçın, Metin Kurt, Dilay Şenol, Emircan Demirer ve Tekin Alkan rol alıyor. Paranın insanların hayatında en önemli olgulardan biri haline gelmesini hicveden oyunun konusu şöyle: Para hırsı içinde olan Samiye Hanım, ailenin tüm servetini yönetirken, kızını da zengin bir aileye gelin vermek istemektedir. Evin genç kızı, deli sanılan ve tedavi görmekte olan dayısını gizlice yardıma çağırır. Dayı Bey çıkagelir ve olaylar yabancı olmadığımız komik unsurlarla gelişir.

SIRADAKİ  OYUNLAR

Talimhane Tiyatrosu ise, ‘Seni Seviyorum… Mükemmelsin.. Şimdi Değiş’ adlı müzikal komediyle izleyici karşısına çıkacak. Kültürpark İzmir Sanat’ta 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü saat 20.30’da sahnelenecek müzikalde Adem Yılmaz, Begüm Günceler, Defne Koldaş, Eser Eyüboğlu, Ezgi Erol ve Mert Aydın rol alıyor. Broadway haricinde en uzun süredir oynanan müzikal olma ünvanını hala koruyan oyunun çevirisi Hale Tunçer’e ait. Lerzan Pamir ve Mehmet Ergen yönettiği tiyatro oyununda, insanın varoluşundan bu yana süregelen, yer, zaman, durum değişse de bazı yönleri hiç değişmeyecek olan kadın-erkek ilişkileri ele alınıyor.

(HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.