TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Biz ülkenin sorunlarına talibiz”

İzmir Milletvekili adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’e gelerek partisinin milletvekili aday ve aday adaylarıyla buluştu

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Biz ülkenin sorunlarına talibiz”

ANIL YIKGEÇ

Önseçime girerek milletvekili adayı olduğu İzmir’e, seçim çalışmaları kapsamında gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Gölet’te partisinin İzmir milletvekili aday ve aday adaylarıyla bir araya geldi. Buluşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir milletvekilleri, il ve yüksek disiplin kurulu üyeleri ile ilçe başkanları hazır bulundu.

Yoğun programının ilk durağı olan Buca Gölet’teki buluşmada konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine, ‘Sevgili ailem’ diye başladı. CHP’li olmanın kolay olmadığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “CHP’li olmak kolay değil. CHP’li olmak için uygar, Türkiye’yi ve dünyayı iyi okumak gerekiyor. Her ailenin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye için mücadele etmek gerekiyor. CHP’li olmak bu kadar zor bir görev” dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, halkın iktidara 13 yıl süre verdiğini ve artık bunun sonuna gelindiğini belirterek, “Süreç bizi iktidara taşıyacak bir süreç. 13 yıllık bir kredinin sonuna geldik. Halkımız iktidara 13 yıllık süre verdi. Bu sürenin sonunda 6 milyon 200 bin işsizim, 2 milyon Suriyeli, aylığı bir milyarın altında 8 milyon emeklimiz var. Sorunlar ağır. Ancak sorunları çözecek birikim, kapasite ve bilgimiz var. Seçim bildirgemiz en tipik örneğidir. Gün şunu ya da bunu suçlama günü değil. Gün projelerimizi halka anlatma günüdür. Halka her türlü sorunu nasıl çözeceğimizi anlatmak günü. Öyle bir noktaya geldik” diye konuştu.

EN HUZURLU PARTİ CHP

Seçim bildirgelerinin siyasi partiler tarafından taklit edildiğini, iktidarın tek suçlamasının ‘kaynak bulamazsınız’ olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bildirgeyi hazırladıktan sonra hiçbir siyasal iktidar yanlış olduğunu söylemiyor, iktidar dahil. Kaynak bulamazsınız diyor. O kadar. Tek suçlama o. Oysa bu ülke yeri geldiğinde dünyanın en büyük 19’uncu ekonomisi. 21.’inci yüzyıla yoksulluk, işsizlik yakışmıyor. Bizim bu sorunlarımızı nasıl çözeceğimizi anlatma günüdür. Bunu yapabilirsek halkın teveccühü var. Dikkatle izlenip dinleniyoruz. Hep bu CHP kendi içinde kavga eder derlerdi. Şimdi en huzurlu parti CHP. Tüm siyasi partiler seçim bildirgemizi örnek alıp taklit ediyorlar. Bu bizim için çok ama çok önemli bir aşamadır. Şimdi biz ülkenin sorunlarına talibiz. Çok güçlü kadrolarımız var. Çalışırsak iyi anlatabilirsek, güven verebilirsek iktidar olmamak için hiçbir nedenimiz yok. Var olan iktidar sorun yaratan bir niteliğe bürünmüştür” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatmayacaklarını, her inancın özgürce yerine getirildiği bir Türkiye’yi partisinin sağlayacağını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında Diyanet İşleri niye kapatılsın? Ben her din adamının sadece Türkçeyi değil en az iki üç yabancı dil bilmesini, felsefe, sosyoloji okumasını, halka sevgiyi, barışı, güzelliği anlatmasını isterim. Bizim adımızı kullanarak algı operasyonu yapıyorlar. Kimsenin yaşam tarzına da karışmayacağız. Kimsenin inancıyla da uğraşmayacağız. Biz CHP olarak bütün inançların güvencesiyiz. Herkes inancını özgür şekilde yerine getirebilir. İnsanı en değerli varlık olarak görüyoruz. Kimlik, inanç siyaset konusu olmaz. El üstünde tutarız. Siyasetin amacı da zaten budur. Bunu yapabilme gücüne, kapasitesine, gücüne sahibiz” diye ifade etti.

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin iktidarları döneminde güvenceye kavuşturulacağını ve iktidarın söylendiği gibi kimseyi işten çıkarmayacaklarını söyleyerek, “Kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Bize oy vermemiş insanların bile rahatlıkla yaşayacağı bir ülke yaratacağız. Onlar gibi toplumu bölüp ayrıştırmayacağız. Bu topraklara sevgiyi, bereketi ekeceğiz. Hep beraber çalışacağız” dedi.

Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için alkış isteyerek başladı. Kılıçdaroğlu’na ‘Başbakan’ diye seslenerek şöyle konuştu: “Sayın Genel Başkan’ımız için bir alkış istiyoruz. Sayın Başbakanımızı çok yerde alkışlayacağız. Bu alkışları çoğaltacağız. Bizlere onur, gurur ve güç verdiniz, hoş geldiniz sayın genel başkanım. Sizin ve tüm partililerin başını öne eğdirmeyecek şekilde davranacağız. Sizden aldığım maddi ve manevi desteğe çok teşekkür ediyoruz. Bu yola çıktığımızdan bu yana bizleri yalnız bırakmayan partili büyüklerime ve CHP dostlarına, neferlerine de teşekkürü bir borç biliyorum. Önceliğimiz sevgi, saygı, birlik ve beraberlik. Sizden öğrendik. Herkesin sorunlarını dinleyip, güler yüzlü davranıp, çözüm bulmaya çalışıyoruz. 7 Haziran7da sizi başbakan yapmak istiyoruz.”

İZMİR YAPIYORSA TÜRKİYE’DE YAPABİLİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Kasaplar Meydanı’nda hayata geçireceği iki katlı kapalı otopark ve meydan düzenlemesi projesinin temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atıldı.

İzmir’de olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “İzmir, belediyeler açısında şanslı bir kentimiz. Kent kültürünü içselleştiren başkanlarımız kente büyük hizmetler veriyorlar. Bir meydan düşünün, örneğin İstanbul’u kıyaslıyorum. Onlar meydana gökdelen yaparlar, biz meydanı halka açıyoruz. Onlar toplanmayı yasaklarlar, biz meydanları halka açacağız.  Meydanların özelliği insanların topluca yaşadığı kentlerde enerjilerini meydanlarda boşaltırlar, bayramlarda bir araya gelirler, hüzünlü günlerde bir raya gelirler kent kültürünü yaşatırlar. Meydan aynı zamanda istihdam demektir, etraftaki bütün dükkanlar kazanır yani esnaf kazanır. Meydanlar uygarlaşmanın temel aktörlerinden biridir. Meydanı olan her kent saygın bir kenttir. Dünyada hiçbir kent yoktur ki meydanı olmasın. Ama şimdi sadece İzmir’in değil her kentin her ilçenin ayrı meydanları olması lazım. İnsanlar huzur içinde meydanlara çıkıp, 24 saat yaşayan bir kentte yaşamalılar, bütün sevinçlerini orada diğer insanlarla özgürce paylaşmalılar” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞACAĞIM

Aziz Kocaoğlu’nun Buca tramvayı için söylediği ‘Eğer ben Ankara’ya inanmasaydım Konak-Karşıyaka tramvayı gibi Buca da başlayacaktı, Ankara’ya inandığım için sizden özür diliyorum’ sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Evet yapacağız İzmirliler de görecek, onlar da görecekler, Türkiye de görecek. İzmir’in başarısını Türkiye’ye taşımak istiyoruz, İzmir’de neler yapılıyorsa Türkiye’de yapmak istiyoruz. Yaşanacak bir Türkiye için mücadele ediyoruz. 7 Haziran’da sandığa gideceğiz, ne için gideceğiz çocuklarımız için gideceğiz, anne babamız için, torunlarımız için, güzel Türkiye’miz için gideceğiz,  bayrağımız, yaşanacak bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek için sandık başına gideceğiz. Sizden tek bir isteğim var. Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir yurttaşımız ikna edin ve onunla beraber güle oynaya sandığa gidin. Deyin ki yaşanacak, huzurlu bir Türkiye için sandığa gidiyoruz. Barışın egemen olduğu Türkiye için sandığa gidiyoruz deyin. İkna edecek misiniz, söz veriyor musunuz?” diyerek alandakilere seslendi ve ‘Evet’ cevabını aldı. Kılıçdaroğlu, “Ben de size söz veriyorum 24 saat, 30 saat, 50 saat sizin için, çocuklarımız için, Türkiye için aralıksız çalışacağım” dedi.

SÖZÜM SÖZ, KILIÇDAROĞLU SÖZÜ

Seçim bildirgelerinin hükümet programı gibi olduğunu belirten CHP lideri, “Seçim bildirgemizde sorunu olan herkesin sorunlarına çözüm üretilmiştir. Bizim seçim bildirgemizi bütün siyasal partiler tarafında kabul edilmiştir iktidar dahil. Şu proje yanlıştır diyemiyorlar, parayı neren bulacaksın diyorlar. Parayı bulacağız, Türkiye’yi yücelteceğiz. Kimse endişe etmesin, İzmir tek başına, bütün sorunlarını aşıyorsa, tek başına kendi metrosunu yapıyorsa, Kadifekale’yi yeniden düzenliyorsa, Avrupa’nın ne büyük fuarlarını İzmir’de yapıyorsa, meydanları açıyorsa o zaman biz de bütün Türkiye’de bunların tamamını yapabiliriz. Devletin kaynakları, bütçesi var. Sorun tercihi kimden yana kullanacaksınız. Halktan yana kullanacağız, işçiden, çiftçiden, emekçiden, üretenden, sanayiciden yana kullanacağız. Halk için kullanacağız, refahı taban yayacağız. Sözüm söz, 4 yıllık CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evin en az 750 liralık geliri olacak. Yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğiz” diye konuştu.

DÜNYANIN EN İYİ GELİŞEN, EN HIZLI GELİŞEN KENTİ

İzmir’in dünyanın en iyi ve hızlı gelişen belediyesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanımız sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir sınav verdi. Eğer yurtdışındaki bir kuruluş İzmir’in mali gücünü Türkiye Cumhuriyeti’nin mali gücünden daha yüksektir diye karne veriyorsa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar sağlıklı çalıştığını çok daha iyi bilmemiz gerekiyor. İzmir, dünyanın en iyi gelişen, en hızlı gelişen kentlerinden birisi. İktidar bir seçim bildirgesi hazırladı İzmir Büyükşehir Belediyesi ihalesini yaptığı projeyi de kendi projesinin arasına koydu. Neyse başkanımız açıkladı da hani o düşen sayfalar var sayfalardan birisini de çıkardılar zaten o projeyi Büyükşehir yapıyor” dedi.

BÜTÜN HORTUMLARI KESECEĞİM

Başka partilere oy veren vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “6 milyon 200 bin işsizimiz, 17 milyon yoksulumuz var. Yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz var. 2 milyon kardeşimiz harcanan 5,5 milyar dolar var. Geliri bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. Türkiye bütün bu sorunları aşabilir, refahı tabana yayabilir, huzur içinde, barış içinde yaşayacağımız Türkiye’yi yeniden inşa edebiliriz. Hedefimiz hepimizin rahat yaşacağız bir Türkiye. Çatık kaşlı insanların değil, güler yüzlü insanların, sokaklarında özgürce gezdiği güzel bir Türkiye. Bunun için yeni bir başlangıca ihtiyacımız var. Kavgadan, dövüşten, gerginlikten bıktık; huzura, gelire, zenginleşmeye, iş bulmaya, alın terini değerlendirmeye ihtiyacımız var. Herkesin kazanacağı yeni bir Türkiye, yaşanacak bir Türkiye. Yaşanacak Türkiye’de sadece bir grup rahatsız olacak, onlarda hortumcular olacak. Söz veriyorum bütün hortumları keseceğim. Kılıçdaroğlu sözü” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NU BAŞBAKAN YAPMALIYIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Tam 1 ay içinde ülken için, 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için, çocuğun için, gelecek nesillerin için ayağa kalkıp CHP’yi iktidar yapmak zorundayız. Bunun için geceli gündüzlü çalışıp herkesin kapısını çalıp oy istemek zorundayız. Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak zorundayız, ülkeyi kurtarmak zorundayız” dedi. Kocaoğlu ayrıca Buca tramvayı için “Eğer ben Ankara’ya inanmasaydım Konak-Karşıyaka tramvayı gibi Buca da başlayacaktı, Ankara’ya inandığım için sizden özür diliyorum” dedi. İlçesinin özeliliklerini anlatan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise “Biz inanıyoruz ki bu meydan bittiğinde Buca’ya çok yakışacak, Sayın Genel Başkanım siz de Türkiye’ye çok yakışıyorsunuz” dedi.

TOPLAMDA 10 MİLYONA MAL OLACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, 150 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yeraltı otoparkının üst kısmı ise Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirilecek. Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında tören alanı ve yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern bir görünüm kazanacak. Proje için harcanan rakam; 2 milyon 730 bin TL şahıs ve maliye hazinesi kamulaştırması, meydan çevresindeki 3 adet tarihi yapı restorasyonu için 3 milyon 36 bin 187 TL ve 4 milyon 651 bin 560 TL yapım gideri ile birlikte toplamda 10 milyon 417 bin TL’yi bulacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.