TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım: Belediye yapacak

Konak Tüneli'nde inceleme yapan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kendi kullandığı midibüsle tüneli bir uçtan bir uca geçerek inceleme yaptı. Yıldırım, Konak Tünelleri'nin 21 Mayıs'ta hizmete gireceğini ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 24 Mayıs'ta açılacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldırım: Belediye yapacak

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Konak Tüneli’nde inceleme yapan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Konak Tüneli projesinin bin 674 metre uzunluğunda iki tünelden oluştuğunu söyledi. En yüksek yerde dışarıdan tünelin içine olan derinliğin 100 metre olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Yeşildere çıkışı daha önce bitirildi. Tünelin ve bağlantı yollarının toplam maliyeti 310 milyon lirayı buldu. 2011 yılındaki seçimler öncesinde söz vermiştik, o yıl içinde başlandı ve nihayet bitirildi. Üzeri tamamen yerleşim yeri olduğu için dikkatli ve titiz bir çalışma gerçekleştirildi. Küçük aralıklarla tedbirler alındı. Dolayısıyla proje zor bir projeydi, o yüzden herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için itinalı çalışma yapıldı. Özellikle Konak girişinde arkeolojik kazılar çok fazla zaman aldı. 926 tarihi mezar kaldırıldı ve Musevi cemiyetine teslim edildi” dedi.

“AÇILIŞI DAVUTOĞLU YAPACAK”

21 Mayıs itibariyle tünelin hizmet vermeye hazır hale geleceğini ve Başbakanın 24 Mayıs'ta İzmir'e gelerek açılışı yapacağını belirten Yıldırım, “Başbakanımız, İzmir mitinginde İzmirli hemşerilerimizle buluşacak, bu vesileyle tünelin açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kendisine bu konuda teklif götüreceğiz" diye konuştu.

“ÜST GEÇİT DETAYLARDA ANLAŞILINCA YAPILACAK”

Yıldırım, projede yer alan üst geçit için belediye ile Karayolları Genel Müdürlüğünün görüşme halinde bulunduğunu, detaylarda anlaşıldıktan sonra inşa edileceğini söyledi. Kemeraltı'na giriş olup olmayacağı yönündeki soru üzerine de Yıldırım, “Ana aksı oluşturan proje olduğu için bunların şehir içi bağlantıları konusu karayollarının görevi dışında kalıyor" şeklinde konuştu. Yıldırım, projeyle ilgili açılan davaların da karayolları lehine karara bağlandığını, projeyle ilgili başka kamulaştırma ihtiyacının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

“HİZMETTE AYRIMCILIK OLMAZ”

Tünelin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın davet edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine Yıldırım, “Daha program yapılmadı, gayet tabii ki çağıracağız. İş, İzmir'in işidir, hizmette ayrımcılık olmaz. Geçen gün, Sayın Cumhurbaşkanımız Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Toplu açılışta Kocaoğlu'nun konuşma yapmasını istedi. Bizim İzmir'e bakışımız parti rozetiyle değil, hizmet gözüyledir. İzmir'in kalbi olan Konak, Alsancak, bu bölgeyi rahatlatacak, çevreden gelen trafiği doğrudan Yeşildere'ye aktaracak güzel bir proje" dedi.

“BELEDİYE YAPACAK”

Konak girişine yapılması düşünülen, ancak sonradan projeden çıkarılan üst geçit sorunu ve tünelin Kemeraltı girişiyle ilgili sıkıntının esnafı mağdur ettiğini ve ne yapılacağını soran Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya'ya cevap veren Yıldırım, “Buradaki bağlantılar projenin kapsamında değil. Bu ayrıca düşünülmesi gereken bir şey. Belediye ile ilgili. Belediye yapacak. Belediye burada bağlantı verilebilir. Sorun yok. Verilmesi de gerekir. Tabii bu ana aksı oluşturan proje. O iş için şehir içi bağlantıları konusu karayollarının görev alanı dışında. Belediyenin rızası olmadan yapılamaz. Belediyeye bunları karayolları olarak götüreceğiz. İhtiyaç olan bağlantılara mutabakat verilecek. Mevcut durumu olumsuz hale getirecek hiçbir düzenleme yok. Sanırım sizin dediğiniz ayrı bir şey. Buraya gelen trafikten Kemeraltı da istifade etsin diyorsunuz. Buralar geliştirilebilir. Şimdi mevcut yapıyı da bu bağlantıları yapıyoruz. Belediye ile karayollarımız görüşme halinde. İmar planlarına işlenme işlemleri kuruldan çıkacak. Trafik verebileceğiz” açıklamasında bulundu.

KONAK TÜNELİ

AK Parti’nin 2011 genel seçiminden önce vaat ettiği ‘35 İzmir, 35 Proje' arasında yer alan Konak Tünelleri için ilk kazma 2012 yılının eylül ayında vuruldu. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın önemli İzmir projeleri arasında gösterilen Konak Tünelleri, Yeşildere Caddesi’ni ve Konak sahil yolunu birbirine bağlayacak. Uzunluğu bin 674 metre olan tünellerden, Yeşildere Caddesi’ndeki trafik ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki trafiğin aktarımı sağlanacak, Konak’tan Havalimanı, Otogar, Gaziemir ve Buca’ya gidiş kolaylaşacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.