TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’den görüşme ile ilgili açıklama

Halkların Demokratik Partisi, HDP milletvekillerinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile TBMM'de yaptıkları görüşmede basında iddia edilen isimlerin gündeme gelmediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP’den görüşme ile ilgili açıklama

HDP'den yapılan açıklamada, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyetlerinin çözüm sürecine yönelik yürütülen temaslar kapsamında dün akşam Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile TBMM'de bir görüşme gerçekleştirildiği kaydedilerek, “Heyetimiz görüşmede İzleme Heyeti'nin bir an önce oluşturulması gerektiği görüşünü ve önerisini hükümet tarafına iletmiştir. Ancak görüşmede basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir” denildi.

“KÜLLİYEN YALAN”

Öte yandan Akdoğan da yaptığı açıklamayla, “Bazı basın organlarında 16 Kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listeleri yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden basında yer alan 16 kişilik izleme heyeti haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akdoğan, açıklamasında, “Bazı basın organlarında 16 Kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listeleri yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır. Meclis'te gerçekleşen sıradan bir görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması Sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır” ifadelerine yer verdi.  (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.