TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP'nin destekleyeceği aday, İhsanoğlu

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanlığı iftar programı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, ‘Çatı Adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini açıklayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi kararına vardık" dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2014 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BBP'nin destekleyeceği aday, İhsanoğlu

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanlığı iftar programı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, ‘Çatı Adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini açıklayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi kararına vardık" dedi

EMİNE ŞEKER

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanlığı Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde iftar yemeği verdi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi kararına vardık" dedi.İftara BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve çok sayıda partili katıldı.

200 İNSANIN ÖLÜMÜNÜ TÜM DÜNYA İZLİYOR

İftar yemeği sonrasında konuşan Mustafa Destici, bütün dünyanın önünde İsrail'in Gazze'yi bombaladığını ve sivil, asker demeden yaşlı genç demeden çocuk çoluk demeden hiçbir hedef gözetmeksizin bütün hedefleri vurduğunu belirterek, "200 insan hayatını kaybetti ve bütün dünya bunu seyrediyor. Eğer tersi olmuş olsaydı, İsrail Filistin'in yerinde olsaydı. Gazze'de Yahudiler oturmuş olsaydı. Veya Hristiyan bir toplum oturmuş olsaydı. Filistin devleti, İsrail devletini vursaydı. Aynı şeyi Hristiyanlara yapmış olsaydı. Acaba bu emperyalist güçler, hür dünya dedikleri Batı, yine seyirci kalırlar mıydı? Ve hepimiz biliyoruz ki asla seyirci kalmazdı anında müdahale edilirdi. Ve bütün uluslararası ortak güçler oraya müdahale ederler. Saldırırlardı durdurmakla yetinmezler ve onu gerçekleştirenleri en ağır şekilde karşılığını verirlerdi ama bu İsrail olunca değişiyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI 75 MİLYONU KUCAKLAYABİLMELİDİR

Destici, Cumhurbaşkanı adaylarından tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek din ilkesinden ayrılmayacakları hususunda teminat istediklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti, "Bir Cumhurbaşkanı seçimine doğru gidiyoruz. BBP olarak kurulduğumuz günden bu yana Cumhurbaşkanının halkın seçmesini savunmuş bir partiyiz. Bunun en doğru seçim sistemi olduğunu düşünüyoruz. Ama biz arzu ederdik ki; Cumhurbaşkanlığı aday gösterme hakkı mecliste grubu olan siyasi partilerin hakkı olmasın. En azından seçime katılmaya hak kazanmış siyasi partiler aday gösterebilsin. Ama maalesef bu yapılmadı. Kanunla yasayla başta iktidar partisi ve meclistekiler tarafından 2007'deki meclis tarafından aynen genel seçimlerde nasıl barajla önümüz kesiliyorsa burada da önümüz kesildi ve aday çıkarmamız engellendi. Mecliste grubu bulunan partiler üç tane aday çıkardı. İktidar partisinin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikinci CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve bizim ilgi alanımızın dışında muhatabımız olmayan PKK'nın siyasi uzantılarının adayı. Neticede BBP olarak, bütün arkadaşlarla tarafsız bir cumhurbaşkanı çünkü orası adalet makamıdır. Kim çıkarsa çıksın önce tarafsız olmalıdır. Hem herkesi ve her kesimi 75 milyonu kucaklayabilmelidir. Madem bunu parlamenter sistem içerisinde kalmalı başka özlemler taşımamalıdır. Bizi ziyaret eden her iki adaydan da, şehit edilen Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü üzerindeki şaibelerin kaldırılmasını istedik. KCK suçlularının affedilmemesini ve terörle mücadele edilmesini istedik. Bunun haricinde Cumhurbaşkanı adaylarından yeni bir sivil demokratik anayasa istedik. Çünkü bunu millet hak ediyor. BBP partisi olarak bu özelikleri taşıyan Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu desteklenmesi kararına vardık." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.