TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kör ve sağırları oynuyorlar”

AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Grup Başkanı Azad Fazla, Karabağlar Rekreasyon Alanı hakkındaki rüşvet iddiaları ile ilgili olarak CHP İzmir İl Başkanı ve Karabağlar Belediye yönetiminin sorumlu olduğunu ifade ederek, “Kazma ve küreklerimizi alarak halkın gömülen parasını aramaya çıktık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2015 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kör ve sağırları oynuyorlar”

Karabağlar rekreasyon alanının 7. yılına giren bir inşaat sürecinde olduğunu ve bu arazinin tamamının hazineye ait bulunduğunu belirten AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Grup Başkanı Azad Fazla, devletin halka hizmet için Karabağlar Belediyesi’ne sözleşme ile verdiği arazinin ‘AK Parti bize yardım etmiyor’ felsefesini çürüttüğünü söyledi. Fazla; “Karabağlar Belediyesi, Karafatma dağından kırılan taşların belediye tarafından taşındığını, bütün işçiliği belediyenin yaptığını ve çok az bir miktar paraya rekreasyon alanını yaptırdığını iddia etti. Bugünkü maliyetlere baktığımızda harcanan para eski rakamlarla 42 trilyon 300 milyar TL’ye tekabül ediyor. Bu meblağın ne kadar günahkar bir seviyede olduğunu tüm İzmir duymalı. Nasrettin Hoca’nın maliyeti ise 15 trilyon 578 bin 930 TL. Altyapıya ise bir trilyon 100 bin lira harcanmış. Buraya müfettişleri davet ederek bayındırlık fiyatları üzerinden kontrollerinin yapılmasını istiyoruz. Milletin parasının yere gömüldüğü gayet aşikar. Biz de bugün bu parayı aramaya çıktık. AK Parti Karabağlar Belediyesi Meclis gurubu olarak bu işin peşini bırakmayacağız. İddialar o ki; heykeltıraşın polis ses kayıtlarından anlaşıldığı üzere kendisinden 500 milyar lira para almıştır. CHP İl Başkanı Bedri Sertel’in aldığı 500 milyar TL’yi derhal Karabağlar Belediyesi’ne teslim etmesini istiyoruz. Aksi takdirde meclis üyeleri belediye ile iş yapan müttehitlerle borç alıp verme konumunda hukuken ve birçok nedenden dolayı sakıncalı ve yasaklı olduğunu bilmeleri lazım. Topu taca atmanın anlamı yoktur. Ticaret Kanunu’nda da 500 milyarlık bir meblağının evrak üzerinde olması gerektiğini, borçsa borç senetlerinde olması gerektiğini biliyoruz. Bu denli yüksek bir meblağa ‘borç aldım, borç verdim’ ilişkisiyle hukuki bir zemini yok. İlgili heykeltıraş, belediye başkan yardımcıları da dahil olmak üzere taksitler halinde 500 milyon TL’nin dışındaki yaklaşık 1 trilyon lirayı aldıklarını itiraf etti. Bu itiraftan sonra heykeltıraş için şizofrenik, hasta gibi söylemlerde bulundular. Heykeltıraş şizofrenik olup olmadığına kendileri değil doktorlar karar verebilir. Masa başından hiç kimseyi hasta ilan edemezsiniz” dedi.

1333 TIR ALEGRA NEREDE?

 Kamuoyunda çok tartışılan tırların hala tartışılmaya devam eden bir konu olduğunu ancak Karabağlar Belediyesi’nin TIR’larını hiç kimsenin tartışmadığını belirten Fazla, “Bin 333 TIR alegra malzemesi dediğimiz kum, çakıl malzemesinin bir ay içerisinde depolandığı tüm resmi ve ihale evraklarda görünmektedir. Karabağlar Belediyesi’nin 10 TIR’dan fazla depolama yapabileceği bir alanı var mıdır? Varsa nerededir? Bin 333 TIR malzeme şuan nerededir ve kime verilmiştir. Bütün bunlar Karabağlar Belediyesi’nin yolsuz çalıştığının belirtisidir. Bugünkü belediye başkanı körleri ve sağırları oynamaktadır. Kendi partisi ile ilgili sıkıntılar olur diye bir başka yanlışı daha devam ettirmektedir. Bir dönem devir alındığında tüm dönemin hesapları devr-i sabık yapılır. Başkan devr-i sabık yapmamıştır. Buda onun bu işte ak pak olmadığının ispatıdır. Belediyenin teftiş kurulu ihaleleri denetler ancak şuana kadar bu konuda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Bir yılı aşkın bir süredir görev başında olan Muhittin Selvitopu körleri sağırları oynamaktadır. Eski Meclis üyelerinin bu konuda kendilerini aklayacak neleri varsa ortaya koymalıdır. Devletin tarafsız savcılarını göreve davet ediyoruz. Bilirkişi raporlarının tutularak, fiyatların tespit edilmesini ve milletin paralarının tekrar iade edilmesini istiyoruz. Bu yüksek meblağlar milletin, yetimin hakkıdır ve biz bu hakkı savunmaya devam edeceğiz. Bin 333 tır malzemenin kamuoyu adına nerde olduğunu bilmek istiyoruz. Türkiye’de herkesin ortaklaşa ödediği gelir vergisi ve katkı payı üzerinden bu hakka sahibiz. Başkanın bir an önce hesaplarını kamuoyuna açması gerekiyor. Aksi taktirde başlanılan yanlış devam ettirilecektir. AK Parti Karabağlar meclis gurubu görevi süresince bu işin peşini bırakmayacak. Paraların iadesini alana kadar bu takibi sürdüreceğiz. Burayı yapan mimarın aldığı paralar youtube atıldığında 24 saat içerisinde kaldırıldı. Biz iddialarımızdan eminiz aksini ispatlayabiliyorlarsa hakkımızda davada açabilirler. Türkan Şoray Düğün Salonu’nun olduğu alan devlete ait bir arazi. Kanunsuz bir şekilde belediye burayı düğün salonu yaptı. Devlet de ‘dur bir dakika burası dağ başı mı’ dediği içinde ruhsat veremedi. Belediye kaçak yapı yaptığı için kendisine ruhsat veremiyor. Belediye küçücük simitçi bir yerde durduğunda ‘burası yasak’ deyip garibanın önüne dikilmeyi biliyor. Ancak bunu yapan aynı belediye devletin ve milletin binlerce liralık parasını harcayarak bir düğün salonu yapıyor ve onu da hizmete açamıyor. 15 trilyon 578 bin 939 TL’si, kültür müdürlüğünden 16.05.2014 tarihindeki iştikakla, 42848067,20/1252 nolu evrakla ödemeler yapılmıştır. Burayı yapan müteahhit firma bu meblağın sadece 4 milyarını aldığını söyledi. Geriye kalan meblağın akıbeti bellidir” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.