TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pırlanta kalpli çocuklar

İzmir Atatürk Lisesi’nden bir gurup öğrenci aralarında para toplayarak bastırdıkları tişörtü satarak elde ettikleri geliri Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü’ne bağışladı

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2015 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pırlanta kalpli çocuklar

NİLGÜN TAZE

İzmir Atatürk Lisesi 10 E ve 10 B sınıf öğrencilerinin bir araya gelerek hayata geçirdiği yardım projesinde toplanan 4 bin 224 TL’lik yardım Dr. Behçet Uz Başhekimi Doç.Dr. Hurşit Apa’ya sunuldu. Okul öğrencilerini temsilen sunumu yapan Melisa Ersoy ve Berke Özer paraların toplanma sürecini anlatarak, “Bu fikir hepimizin giyebileceği bir okul tişört arayışıyla ortaya çıktı. Tişört amblemini tasarladıktan sonra arkadaşlarımıza gösterdik. Arkadaşlarımız tasarımı onaylayınca en uygun fiyatı bulma arayışlarımız başladı. Tişörtten toplanan geliri bağışlama kararı aldığımız içinde bağış miktarını olabildiğince fazla tutmak istiyorduk. Bizler devlet okuluna giden öğrenciler olduğumuz için kendi elimizde olan imkanlar kısıtlı. En uygun fiyatı veren matbaayla anlaştıktan sonra bağışı nereye yapabileceğimizi düşündük ve aklımıza Behçet Uz Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde yatan öğrenciler geldi. 10-15 kişilik bir ekiple tişörtleri yaklaşık 400 kişiye sattık. 400 insana hazırladığımız tasarımı beğendirmek ve satışını yapmak bizim için baya yorucu oldu. Direkt matbaayla muhatap olduğumuz için en az 15 kez Kemeraltı’na kendi cebimizden taksi parası vererek gitmişizdir. Okulumuzda maalesef bu çalışmamız için pozitif bir destek olmadı. Tam tersi bizden büyük olan üst sınıf öğrenciler ‘biz varken bu iş size düşer mi’ tarzında yolumuza taş koymaya çalıştılar. Hiç yardım etmedikleri gibi bir de kendi tişörtlerini bastılar. Biz tişört başına 20 TL’si topladık ve bunun 10 TL’sini da matbaaya verdik. Tişörtün üzerinde okulun ambleminin olması da fazla satış yapmamıza vesile oldu” dedi.

“GELECEĞİMİZ EMİN ELLERDE”

Çocuklara hassas davranışlarından dolayı onkoloji servisinden yatan bir çocuğun ‘teşekkür ederiz’ fotoğrafını ve teşekkür plaketi sunan Dr. Behçet Uz Başhekimi Doç.Dr. Hurşit Apa ise, “Çocuklarımızın biz yetişkinlerin bile yapmaya üşendiği böylesine ince bir düşünceyi hayata geçirmek için gösterdiği çaba takdire değer. Kendilerine onkoloji bölümünde yatan çocuklarımız ve hastanemiz adına çok teşekkür ediyorum. Topladıkları miktar az bir miktar değil. 4 bin 224 TL’lik meblağının dışında tişörtlerin basımı için kendi ceplerinden taksi parası vererek ve emeklerini esirgemeyerek böyle bir çalışma yapmışlar. Bu geleceğimizin emin ellerde olduğunun bir göstergesidir” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.