TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MADDE BAĞIMLILIĞINA HAYIR!

Karabağlar Kaymakamlığı’nın madde bağımlılığına ve kötü alışkanlıklara dikkat çekmek için gerçekleştirdiği ‘El Ele Projesi’ kapsamında Altınordu-İzmirspor futbol karşılaşması düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MADDE BAĞIMLILIĞINA HAYIR!

ANIL YIKGEÇ

Karabağlar Kaymakamlığı madde bağımlılığını önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla geliştirdiği “Elele Projesi" kapsamında Altınordu-İzmirspor futbol karşılaşması düzenlendi. Karşılamaya İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Altınordu Derneği Başkanı Dr. Salih Mahmur Mertan, İzmirspor Yönetim Kurulu Başkanı Emin İşletir ve çok sayıda öğrenci katıldı.

EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞIYORUZ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, ‘El ele Projesi’nin önemine dikkat çekerek Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’a teşekkür etti. Son günlerde toplumda madde ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için el birliği ile çalıştıklarını belirten Toprak, “Madde ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için el birliği ile çalışıyoruz. Bu konuda toplumsal bir mücadeleyi başlattık. Bu projenin önemli olduğuna inanıyorum. Geleceğimizin iyi olması için böyle projelerin olması gerektiğini düşünüyorum. Böylesi güzide, iki İzmir spor kulübünün, sosyal sorumluluk projesine katkı sağladıkları için kutluyorum. Madde ve kötü alışkanlıklar bir taraftan öğrencilerimizin geleceğini diğer taraftan da toplumumuzun geleceğini yok ediyor. Bu ortak sosyal sorumluluk projesi öğrencilerimizin geleceği içindir. Gençlerimizi önemsiyoruz. Onların geleceğinin iyi olması için çalışıyoruz. Onları her tür kötü alışkanlıktan korumak istiyoruz. Bu projede bu anlamda iyi bir projedir. Herkese örnek olmasını diliyorum” dedi. 

PROJE KAPSAMINDA BİRÇOK ETKİNLİK VAR

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, madde bağımlılığının sadece Karabağlar’ı değil, tüm İzmir’i etkilediğini vurguladı. Bu konuda polisiye yöntemlerle önlemler almanın mümkün olduğuna da dikkat çeken Tunç, “Toplumun birlikte hareket etmesi gerekir düşüncesiyle aileleri de etkileşime geçtik. Onlara eğitim verebilecek rehber öğretmenlerimize, aile sağlık elemanlarına, din görevlilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında birçok etkinliğimiz var. Bu spor karşılaşması da onlardan bir tanesidir. Projeye destek veren herkese teşekkürler” dedi.

Madde bağımlılığına karşı yapılan çalışmaların, ülke ve gençler açısından önemine vurgu yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Ülkemizin geleceği olan gençleri ne kadar iyi yetiştirirsek ülkemiz o ölçüde gelişir ve dünya ülkeleriyle yarışır hale gelir. Bunun bir yolu eğitim ama diğer yolu da futboldur. Madde bağımlılığına ve kötü alışkanlıklara karşı yerel yönetimler olarak bizlere düşen de sizlere spor yapabileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz alanlar yaratmaktır. Karabağlar Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde çocuklarımızın gençlerimizin hizmetinde olacaktır. Topyekun kurum olarak çocuklarımızın geleceğini karartan madde bağımlılığına karşı mücadele etmeliyiz. Bu etkinlik de buna dönüktür” diye konuştu.

“İYİ BİREY, İYİ VATANDAŞ, İYİ FUTBOLCU”

Altınordu Derneği Başkanı Dr. Salih Mahmur Mertan, madde bağımlılığının boyutlarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Madde bağımlılığını önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla geliştirilen "Elele projesi" ne destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren kötü alışkanlıklardan korumak öncelikle ailelerin görevidir. Bazen çevresel faktörlerin çocuklarımızı kötü etkilediğini görüyoruz. Ben mesleğim doktorluk icabı Türkiye’nin uyuşturucu raporlarını inceledim. Uyuşturucu kullanımının ve bağımlılığının 2014 yılında yüzde 14 arttığını biliyor musunuz? Bir diğer gerçekte 13 yaşındaki bir çocuğun uyuşturucudan ölmesi çok manidardır. İstanbul ve Ankara’da uyuşturucudan ölenlerin sayısı daha fazlayken, neyse ki İzmir’de bu oran daha düşüktür. Peki, bu kötü alışkanlıktan kurtulmak için neler yapılmalıdır? Öncelikle ailelerin hem kendilerinin spor yapması hem de çocuklarına yaptırmasıdır. Sosyal faaliyetlerde bulundurmaları akla ilk gelenlerdir. Altınordu Spor Kulübü olarak misyonumuz çocuklarımıza spor yaptırmak, sporu sevdirmek ve sportmen olmalarını sağlamaktır. Onun için sloganımız ‘İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu’ amacımız gerçekten iyi, ahlaklı futbolcular yetiştirmektir. O yüzden çocuklara yapılan bu gibi etkinliklerin her zaman destekçisiyiz.”

İzmirspor Yönetim Kurulu Başkanı Emin İşletir ise öğrencilere sigarayı bırakma çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Sayın kaymakamımız bize geldi ve Valinin Karabağlar ilçesinde hiçbir sporcunun, öğrencinin elinde sigara görmek istemiyorum’ dedi. Bunun için ne yapabiliriz diye talimat verdiler. 1978 yılında Türkiye de ilk defa resmi olarak devletimizin yaptığı spor kulübünü kuran İzmirspor olarak, sayın valimizin, belediye başkanımızın, kaymakamımızın, öğrencilerimizin emrindeyiz. Eylül ayından itibaren Karabağlar’da oturan ‘Ben sigara kullanmıyorum’ diyen tüm öğrencilere İzmirspor formu hediye edilecektir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.