TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatbikata hazır!

Her yıl Türk Deniz Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde yapılan ‘Mayın Harbi Davet Tatbikatı’ için İzmir Limanı’na demirleyen Heybeliada (F-511) korvetinde brifing gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 09:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tatbikata hazır!

DAVUT İPEK

Türk Deniz Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Mayın Harbi Davet Tatbikatı’ için İzmir Limanı’na demirleyen Heybeliada (F-511) korvetinde bir basın brifingi gerçekleştirildi. Brifinge, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Köseli, Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Deniz Binbaşı Nazif Bozkurt, Deniz Binbaşı Rüştü Sezer ve yabancı ülke komutanları ile askeri personelleri de katıldı. Bu yıl icra edilecek olan Nusret-2014 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı, Türkiye’nin ev sahipliğinde NATO unsurları ile Türkiye’den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı yüzer ve uçar birlikler ile çok sayıda ülkeden gözlemcinin de katılımıyla gerçekleştirilecek. 30 Kasım’a kadar devam edecek olan tatbikat İzmir Körfezi’nde yapılacak.

“EN MODERN KORVET”

Brifingin gerçekleştirildiği Heybeliada (F-511) korveti hakkında bilgi veren Dz. Bnb. Nazif Bozkurt şunları belirtti: “Heybeliada (F-511) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı projesi olarak hazırlandı ve yüzde yüze yakını yerli mühendis, subay ve işçiler tarafından yapıldı. Türkiye’nin en modern gemisi olma özelliğini de taşıyan Heybeliada (F-511), modern dizaynı ile aynı zamanda yabancı gemiler arasında da en iyisi konumunda. Birçok gemide olmayan modern donanımlar, Heybeliada(F-511)’da bulunuyor ve bu gemi bizim için çok önemli. Çünkü dediğim gibi yüzde yüze yakını yerli yapımı. Gerek projesi gerekse işçiliği bakımından yerli olması çok anlamlı.”

“DENİZLERDE HALA MAYIN VAR”

NATO ülkelerinin de katılım göstereceği tatbikata ayrıca 12 ülkeden 18 gözlemci, iki karargah subayı katılacak. Cezayir, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Şili, Gürcistan, Kazakistan, Lübnan, Pakistan, Katar, Kore Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri’nin gözlemci olarak yer alacağı tatbikatlarda Alman, İtalyan, İngiliz, Bulgar ve Yunan gemileri de yer alacak. Düzenlenecek olan tatbikatların başında bulunacak olan Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu şunları söyledi: “Tatbikatın amacı, katılan birlik ve komutanlıkların mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamak, farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmektir. Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı çeşitli unsurlarla katılacaktır. Bugün çevre denizlerimizde hala Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma mayınlar bulunmaktadır. Deniz Kuvvetlerimiz tarafından rutin olarak mayın arama ve imha çalışmalarımız da devam etmektedir. Zaten tespit ettiğimiz mayınların yerlerini denizcilerimize çeşitli ilanlar aracılığıyla duyurmaktayız.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.