TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Muhtarlığı bırakıp taşınacağım”

Konak İlçesi’nin Altınordu Mahallesi’nde hayatlarını devam ettirmeye çalışan Suriyeliler hakkında mahallenin muhtarlığını yapan Mehmet Akın’dan bilgi aldık

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Muhtarlığı bırakıp taşınacağım”

EMİNE YALÇIN-NEŞE YAVUZ - Yoğun olarak Suriyeli vatandaşların yaşadığı Altınordu Mahallesi’nin Muhtarı Mehmet Akın, Suriyeli ailelerden hiçbir sorun yaşamadıklarını ancak gençlerin bir araya gelerek çeteleştiklerini söyledi. Kendi muhtarlık dönemi boyunca belediyenin mahalle adına hiçbir hizmet vermediğini öne süren Akın, mahallenin ohal bölge gibi olduğunu ifade etti.

İSTEMEKTEN VAZGEÇTİK

Altınordu Mahallesi Muhtarı Mehmet Akın, Suriyeli vatandaşların esnaflık yaptığını belirterek, ara ara Türk vatandaşlarla sorun yaşadıklarını söyledi. Akın, “Son 2 dönemdir bu mahallenin muhtarlığını yapıyorum. Ama belediyeler tarafından zaman içerisinde mahallemize katkı sağlayacak herhangi bir hizmet verilmedi. Bazen biz kendimiz talep ediyoruz. Ama taleplerimize dahi geri dönüş olmuyor. Artık istemekten vazgeçtik. Mahallelide beklemekten ve istemekten vazgeçti. Mahallemizde sıkıntı çok. Burası adeta ohal bölge oldu diyebilirim. Yaklaşık 15 gün önce Tükler ile Suriyeliler sorun yaşadı. Camlar aşağı indi. Hır gür çıktı. Suriyeli gençler toplanıyorlar. Kendi aralarında çeteleşiyorlar. Sorun yaşadıkları esnafların dükkanlarını basıyorlar. Esnafa zarar veriyorlar. Savaştan kaçıp geldikleri için ve bizim ülkemize sığındıklarından dolayı biz kabulleniyoruz. Suriyeli ailelerden yana bir sıkıntımız yok. Zaten gençleri sorun çıkartıyor. Onlar bir araya geldiklerinde olaylar çıkıyor. Zaten Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve Konak Belediyesi işbirliği ile Suriyeli vatandaşlara yardım eli uzanıyor. Ne ihtiyaçları varsa tedarik ediyorlar” dedi.

DÜMDÜZ TAŞ YAPTILAR

Muhtarlığın karşısında bulunan Hatuniye Parkı’nda mahallede yaşayan vatandaşların vakit geçirdiğini belirten Akın, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Parka düzenleme getirdiler. Diktiğimiz ağaçları söktüler. Tam ortada olan havuzu kaldırdılar. Parkta şu an yeşillik adına bir şey kalmadı. Dümdüz taş yaptılar. Mahallemizde her şeyin ucuz olması ve otellerin çok olmasından dolayı da her milletten vatandaş var. Onlar da vakit geçirmek için bu parka geliyorlar. Tarihi sit olmasından dolayı mahallemiz kentsel dönüşüme de girmedi. Aynı zamanda yıkılmak üzere olan binalarımız koruma altına da alınmıyor. Doğduğum büyüdüğüm mahallede artık hiçbir şey yapmak istemiyorum. Muhtarlığı da bırakıp ailemi alarak başka semte taşınacağım.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.